Нові знання та досвід в аспірантурі НУБіП України

6 лютого 2023 року
    Сьогодні молоді люди після закінчення магістратури або, попрацювавши в практичній сфері, замислюються про те, щоб продовжити свій професійний розвиток в науковій сфері. Навчання в аспірантурі в НУБіП Україні вимагає багато сил і ресурсів, проте надає можливість поглибити знання і професійні компетентності та відкриває двері для нових захоплюючих можливостей – вважає здобувач ступеню доктора філософії за спеціальність 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» Дмитро Олефір.
      - Дмитре, чому Ваш вибір зупинився на вступі до аспірантури?
     Я планував вступати в аспірантуру ще коли був студентом на бакалаврській програмі, оскільки з самого початку мого шляху як студента, я брав активну участь у житті університету. Це були робота в науковому гуртку, різні практичні кейси, круглі столи, лекції практиків, а також беручи участь у різних університетських та міжнародних конференціях, де займав перші місця. До того ж, тепла атмосфера серед одногрупників та підтримка з боку викладачів–професіоналів, підігрівали інтерес до навчання. Зокрема, хочу сказати, що саме завдяки кафедрі фінансів мені вдалося здобути знання, які допомогли мені знайти пристойну роботу. Також протягом навчання на бакалавраті, в магістратурі та продовжуючи моє навчання на аспірантурі, керівником моїх наукових праць виступає доцент кафедри фінансів Тітенко Зоя Миколаївна. Завдяки справжній якості професіонала та вмінню, насамперед мотивувати та навчати чомусь новому та нестандартному своїх студентів, Зоя Миколаївна привнесла достатньо в моє становлення як професійної особистості.
     Я відкрив для себе світ інвестицій, щоправда, через мій надмірний потяг до всього нестандартного, темою моєї магістерської роботи була, вплив венчурних інвестицій на фінансову безпеку України.
     Багато хто навіть не чув саме поняття венчурні інвестиції, це вкладення з високою часткою ризику, які інвестор робить у зростаючі або нові проекти та компанії. Це потенційно перспективні фірми, які мають кошти, щоб самостійно втілити незвичайний проект.

      - Опишіть свої враження від освітньої складової підготовки впродовж першого семестру навчання?
   Зізнаюся чесно, я був приємно здивований, тому що підхід до навчання на аспірантурі за спеціальністю "Фінанси банківська справа та страхування" був дуже захоплюючим, оскільки сама програма передбачає підготовку аспірантів як майбутніх фахівців. З основних предметів, які мені сподобалися, були англійська мова, тому що я вільно володію даною мовою, таким чином, для мене цей предмет був чудовою практикою для вдосконалення моїх знань.
    Також особливо хочу виділити курс «Студії з фінансів, банківської справи та страхування», який вела завідувачка кафедри фінансів Надія Миколаївна Давиденко. Завдяки вивченню курсу ми отримали ґрунтовні знання концепцій державних фінансів та практичні навички щодо дослідження і оцінки розвитку та функціонування складових фінансової системи на національному та світовому рівнях.
      - Як ви бачите своє подальше навчання та саморозвиток?
    Для мене життя це процес нестримного розвитку і пізнання чогось нового, що в тій чи іншій мірі буде корисним для набуття духовних і матеріальних благ. Таким чином, попереду 3 роки навчання, моє бажання та моє прагнення готові до того, щоб отримувати нові знання та досвід, щоб зрештою отримати диплом доктора філософії за спеціальністю «Фінанси банківська справа та страхування».
 
Розмову вела Зоя Тітенко,
доцент кафедри фінансів

 
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook