Кар'єрні перспективи з дипломом доктора філософії

6 лютого 2023 року
    Незважаючи на те, що здобуття ступеня магістра – це безперечно велике досягнення, проте для багатьох молодих, амбітних людей це не є закінченням академічної подорожі. Багато студентів у всьому світі вирішують продовжувати далі, здобуваючи ступінь доктора філософії. Навчання в аспірантурі не просто відкриває нові можливості для працевлаштування у спеціальності, насправді, може повністю змінити життєвий шлях. Про досвід першого року навчання в аспірантурі НУБіП України ми запитали здобувача ступеню доктора філософії за спеціальність 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» Івана Олефіра.

      - Іване, чому Ваш вибір зупинився на вступі до аспірантури?
    З дитинства намагаюся доводити справи до кінця, мене так вчили батьки. Тим паче, коли є така можливість! Після успішного завершення бакалаврату та магістратури на економічному факультеті та захисту магістерської роботи по тематиці тіньової економіки, я відчув на собі, які можливості може надати НУБіП.
    Але також слід підкреслити, значну мотивацію щодо вступу, я отримав саме від гаранта освітньої програми проф. Давиденко Н.М. Завдяки кафедрі фінансів та керівнику моєї магістерської роботи Давиденко Надії Миколаївні я чітко зрозумів, що наукова діяльність це те, що може стати цікавою вправою, хобі, або навіть подорожжю. Оскільки саме завдяки її керівним навичкам та можливостям, які надає НУБіП зміг відвідати безліч наукових заходів, студентських олімпіад та конкурсів наукових робіт, а також навчався за програмою обміну в Румунії. Це стало першопричиною щодо працевлаштування в одну з найбільших світових фірм, яка спеціалізується на наданні фінансових, аудиторських та юридичних послуг.
     Моя робота стосується фінансової аналітики, бухгалтерського обліку, знання законів, психології. Тобто присутня синергія різних напрямів, що стимулює розширений розвиток. Слід підкреслити, що тема моєї наукової роботи, за рекомендацією наукового керівника, також має синергію фінансів та психології, більше того, в основі, поведінкова психологія суб’єктів господарювання. Ця тематика надзвичайно нова та рекомендована науковим керівником, що ще раз підкреслює розвиток науки, та рішучість до нових відкриттів.
      - Опишіть свої враження від освітньої складової підготовки впродовж першого семестру?
    Перший семестр був надзвичайно продуктивним. Освітньо-наукова програма під керівництвом кафедри фінансів та відділом аспірантури сформована дуже якісно та має всі аспекти необхідного. Англійська мова, методологія, студії фінансів, банківської справи та страхування, філософія науки, педагогіка і управління закладами вищої освіти. Викладання цих дисциплін підтвердило те, що майбутні доктори філософії це – відповідальні, дисципліновані, розумово сформовані професіонали.
   Також здивувало те, наскільки ректор – Станіслав Миколайович, проректори – Сергій Миколайович та Вадим Анатолійович задіяні у науковому процесі, більше того, в такий непростий час багато занять в нас проводилися в очній формі!
     - Як ви бачите своє подальше навчання та саморозвиток?
    Сподіваюсь, навіть впевнений, що наше дослідження призведе до генерацій нових наукових ідей, які я із радістю зможу презентувати на великій кількості конференцій, а також дозволить покращити власні вміння та навички, а НУБіП надасть змогу все реалізувати, навіть у такий складний час.
 
Розмову вела
професор кафедри фінансів Олена Лемішко 

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook