Про особливості роботи колективу кафедри у період воєнного стану в країні

6 лютого 2023 року

Напередодні початку другого навчального семестру 3 лютого 2023 року відбулося засідання кафедри ґрунтознавства та охорони ґрунтів ім. професора М.К Шикули. На засіданні були присутні 15 членів кафедри, включно із деканом агробіологічного факультету професором Тонхою Оксаною.

Завідувач кафедри професор Забалуєв Віктор проінформував присутніх навчально-наукових працівників і співробітників з планом роботи колективу на перше півріччя (весняний семестр). Першочерговим завданням є забезпечення якісного навчального процесу за очного і дистанційного навчання. Акцентована увага НПП на роботі зі старостами академічних груп,  контролі відвідуваності занять студентами. Була доведена інформація про тимчасовий алгоритм дій викладачів і студентів за умов перебоїв у електропостачанні і інших ситуацій, який висвітлений у наказі ректора НУБіП України № 43 від 25.01.2023 р.

Звернута увага на наповненість матеріалів дисциплін у системі E-learn, належного оформлення робочих програм дисциплін та практик, організації комунікації зі студентами із використанням сервісів Zoom, Viber, Telegram, та можливостей додатків Google. Розглянуто можливість проведення навчальних практик у період очних занять студентів у післяурочний період (другу зміну) і в суботні дні.


Наступним питанням, яке обговорювали на засіданні кафедри – проведення профорієнтаційної діяльності. Завідувач кафедри наголосив на необхідності посилення роботи з профорієнтації та залучення учнів шкіл і студентів коледжів  до участі в предметній Олімпіаді НУБіП України кожним співробітником кафедри.

Обговорювалося питання необхідності проведення атестації магістрів 1 року навчання ОП «Агрохімія і ґрунтознавство». На атестації здобувачі вищої освіти повинні презентувати програму підготовки випускної роботи: тему, актуальність, мету, об'єкт, предмет, завдання та методи дослідження магістерських робіт. Весь матеріал повинен подаватись у вигляді презентації MS PowerPoint.

Завідувач кафедри коротко проінформував присутніх про необхідність проведення до кінця лютого атестації аспірантів, закріплених за кафедрою.

Обговорювали необхідність оновити інформацію на сайті кафедри (новини, оголошення, події), згідно зауважень перевірки; подати список відкритих лекцій на 2023 рік; скласти і підписати графік відпусток; з понеділка почати працювати з ліквідації академічної заборгованості студентів, тощо.

У обговоренні питань життєдіяльності колективу кафедри взяли участь професори О.Л. Тонха, С.Ю. Булигін, А.Д. Балаєв, доценти О.В. Піковська, М.Ф. Бережняк, С.Ю. Кравченко та ін.

Прийнято рішення затвердити план роботи кафедри на другий семестр 2022-23 навчального року, рекомендувати до друку навчальний посібник «Грунтові деградації і технології відтворення родючості грунтів» (автори: В.О. Забалуєв, О.Л Тонха, А.Д. Балаєв, О.В. Піковська).

Насамкінець Віктор Олексійович побажав присутнім мирного неба, скорішої перемоги і плідної роботи у наступному семестрі!

Карабач Катерина,

доцент кафедри ґрунтознавства та охорони

 ґрунтів ім. проф. М.К. Шикули

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook