Про роботу педагогічної ради коледжу

29 січня 2023 року

 

126 січня відбулося чергове засідання педагогічної ради коледжу.

4

Розпочали засідання традиційно з привітання ювіляра – в січні відсвяткував 50-ліття Василь ФУРДЕЙ.

3

Далі відповідно до порядку денного Світлана ПИЛИПИШИН розповіла про всі виклики, які нас чекають у цьому календарному році.

ІІ навчальний семестр розпочнеться 30 січня у дистанційному форматі. Через постійні ракетні удари росіян по критичній інфраструктурі України в енергосистемі збільшується дефіцит електроенергії. Внаслідок цього в деяких областях застосовуються аварійні відключення електроенергії. Тому, щоб освітній процес не був перерваним, необхідно докласти максимум зусиль і використовувати будь-які шляхи для якісного проведення дистанційного навчання.

Цьогорічне фінансування трішки інше,ніж минулого року, але все ж таки не досягає критичної межі. Нажаль, відсоток студентів, котрі отримують академічну стипендію за успішність за результатами навчання у І семестрі 2022-2023 н.р., складає лише 40%. Також знято деякі доплати до заробітних плат науково-педагогічним та педагогічним працівникам.

Світлана ПИЛИПИШИН наголосила на покращенні роботи над методичними матеріалами, публікаціями статей у фахових виданнях, підвищення кваліфікації, співпраці з Науково-методичним центром вищої та фахової передвищої освіти, участі у різноманітних заходах та активізації виховної роботи.

Наразі гостро стоїть питання профорієнтації щодо вступу в коледж, а також до НУБіП України.

В лютому відбудеться благодійний концерт для допомоги Збройним Силам України - «Прощання з колядою». 337 днів триває війна, спричинена російською агресію. Тисячі загиблих цивільних та військових, які боронять нас та нашу землю від окупанта. Наша потрачена хвилина на поширення інформації в соціальних мережах, невеличкі донати, волонтерство, участь в заходах, присвячених пам’яті наших Героїв – це маленька частинка того, чим ми можемо віддячити нашим захисникам.

2

Впродовж січня коледж брав активну участь у різних громадських заходах. 17 січня сесія Бережанської міської ради схвалила Програму фінансової підтримки Відокремленого структурного підрозділу «Бережанський фаховий коледж НУБіП України», а також коледж подав заявки на участь у міжнародних проєктах. Сергій ШТОГРИН коротко окреслив суть проєкту «Підтримка інтернаціоналізації українських університетів: Формуємо цифрове майбутнє разом 2022-2023», проаналізувавши окремі моменти, які б згодилися нам для роботи надалі.

7

Наступним виступив заступник директора з навчальної роботи Олег КАЛАТАЛО, який окреслив результативність заліково-екзаменаційної сесії у І семестрі, а також коливання контингенту студентів.

Доповідач наголосив на вдосконаленні та підготовці електронних курсів на платформі Moodleдо початку навчального семестру. А також на використаннівосвітньому процесі різноманітних платформ: Labster, Coursera, EDX, Udemy academyта ін.

5

Наступна доповідачка – відповідальний секретар приймальної комісії Галина ПАНЬКІВ – коротко розповіла, про що йшлося у брифінгу Міністерства освіти і науки України 20 січня та окреслила основні питання вступної кампанії у 2023 році. МОН України подав на розгляд Верховної Ради України законопроєкт зі спільно узгодженою моделлю вступних випробувань у 2023 році у вигляді удосконаленого національного мультипредметного тесту. НМТ складатиметься з двох обов’язкових предметів (українська мова та математика) та одного додаткового предмета за вибором вступника з переліку: історія України, іноземна (англійська, французька, німецька, іспанська) мова, фізика, хімія, біологія. Незалежно від обраного вступником додаткового предмета позитивний результат НМТ дозволить подавати заяву для вступу на будь-яку спеціальність з урахуванням вагових коефіцієнтів, установлених для предметів на різні спеціальності.

Потім доповідачка запропонувала розглянути і затвердити педагогічною радою курси підвищення кваліфікації Анні ЮДІНІЙ із вказаною кількістю годин та кредитів. Шляхом голосування рішення прийнято одноголосно «за».

6

У різному виступила завідувачка навчально-методичного кабінету Оксана ЛЕЩИШИН. Доповідачка запропонувала затвердити Програму розвитку коледжу «Голосіївська ініціатива – 2025», зокрема заходи із реалізації Програми на 2023 рік. Шляхом голосування рішення прийнято одноголосно «за».

Завідувач відділу навчально-виробничих практик та професійно-технічної освіти Олег АНДРУСЯК наголосив, що триває набір на курси водія категорії В. Навчання складається із двох блоків, тривалість – 18-20 тижнів.

8

Насамкінець Світлана ПИЛИПИШИН побажала усім мирних і спокійних вихідних, міцного здоров’я та з новими силами приступити до освітнього процесу!

Галина ПАНЬКІВ,
секретар педагогічної ради.
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook