ПОНЯТТЯ «МІСТО» ТА СПРОБИ ЙОГО ПЛАНУВАННЯ РУКАМИ «МАЙБУТНІХ АРХІТЕКТОРІВ»

18 січня 2023 року
Польща

14 cічня 2023 р. на запрошення керівництва Міської публічної бібліотеки в Глівіцах (Республіка Польща), в рамках серії заходів присвячених зимовим канікулярним дозвіллям дітей «BIBLIOTEKA STEAM FERIE 2023», доцент кафедри ландшафтної архітектури та фітодизайну Суханова Ольга Анатоліївна (співкерівник гуртка кафедри «Ландшафтне будівництво») організувала заняття та провела майстер-клас для відвідувачів на тему «ПОНЯТТЯ «МІСТО» ТА СПРОБИ ЙОГО ПЛАНУВАННЯ РУКАМИ «МАЙБУТНІХ АРХІТЕКТОРІВ».

Серед ряду інших запропонованих заходів для дітей саме цією тематикою зацікавилась велика кількість різновікових відвідувачів, бо результатом проведеного майстер-класу було побудоване, сконструйоване ними ж «місто мрій». На заняттях розкрили класифікацію міст за кількістю жителів (з наведеними прикладами міст та містечок, добре знайомих «маленьким архітекторам»), призначенням території та їх організаційною формою.

Дослідили історію формування міських територій від древності до сучасності та виокремили характерні, необхідні риси кожного міста. Надалі, серед запропонованих способів проектування, у форматі 2Д чи 3Д, майбутні архітектори спробували побудувати «свої» міста. Загалом, захід виявився дуже інформативним та продуктивним. Не дивлячись на обставини сьогодення - мрії, бажання, заохочення дітей завжди мають бути підтриманими і направленими на створення комфортного, безпечного, щасливого середовища для їх розвитку.

Інформація про захід розміщена на офіційній сторінці Міської публічної бібліотеки в Глівіцах (Республіка Польща) (https://biblioteka.gliwice.pl/steam-day/).

 

Завідувач кафедрою ЛАтаФД,

проф. Олена Колесніченко 
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook