Враження Ван Мень’яо, студентки з Китаю, щодо навчання на факультеті аграрного менеджменту

20 січня 2023 року

   Факультет аграрного менеджменту постійно залучає до навчання студентів з інших країн світу, причому це стосується навчання і на ОС «Бакалавр», і на ОС «Магістр». За останні п’ять років на факультеті навчались студенти з різних країн Азії, Африки та Південної Америки, зокрема, КНР, Бангладеш, Індії, Казахстану, Азербайджану, Узбекистану, Кот-Д'Івуару, Нігерії, Конго, Камеруна, Гвінеї, Ірану та Еквадору. Звичайно, у зв’язку військовою агресією на території України, кількість іноземних студентів скоротилася, однак навіть зараз окремі студенти з інших країн світу обирають навчання на факультеті. Так, першокурсницею на спеціальності «Менеджмент» в групі з англійською мовою викладання дисциплін цього навчального року стала Ван Мень’яо з Ксі’ан, провінція Шаанксі, Китай.


    Ми поспілкувалися з Ван Мень’яо (вона просить друзів та викладачів називати її Міа) та дізналися її плани на майбутнє, враження від навчання в НУБіП України та проживання в Києві.


   Міа розповіла, що у майбутньому вона хотіла б пов’язати свою професійну діяльність з управлінням сільським господарством Китаю, а навчатись вона хотіла саме в Україні. Обираючи університет та факультет, вона дізналась про можливості, які надаються на факультеті аграрного менеджменту нашого університету, зокрема, щодо навчання в англомовних групах. В той же час, коли вона сюди приїхала і була долучена до групи наших першокурсників спеціальності «Менеджмент», то почувалась спершу розгубленою. Міа вдячна одногрупникам та викладачам, які одразу підтримали її та з радістю допомагали щодо вирішення всіх організаційних питань, відповідали на всі питання, допомогли долучитися до платформи Elearn, щоб розпочати навчання та надолужити матеріал, який вона пропустила. Міа поки що не володіє українською мовою, але всі студенти, які навчаються разом з нею, мають високий рівень англійської мови і готові їй допомагати як з навчанням, так і в позааудиторний, вільний час. Свою підтримку продемонстрували і науково-педагогічні працівники, залучені до викладання на першому курсі спеціальності «Менеджмент». Міа розповіла, як під час дистанційних занять викладачі охоче консультували її англійською мовою з усіх питань, які виникали.
    Загалом, Мії дуже побається жити в Києві, столиці України. На її думку, Київ - надзвичайно гарне та ошатне місто, а українці – з одного боку, добрі та щирі, а з іншого – сміливі та «нічого не бояться».
   Ми тішимося з таких позитивних відгуків наших студентів з інших країн світу та сподіваємося, що після війни їх кількість на факультеті аграрного менеджменту зростатиме.


Розмовляла та узагальнила

Катерина Алексеєва,
доцент кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту,
наставник 5 групи 1 курсу

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook