Вітаємо Тетяну Гребенюк - переможницю I туру з відзнакою у ІІ турі ІХ Міжнародного конкурсу студентських наукових робіт

18 січня 2023, 14:47

     З метою створення умов для творчого зростання обдарованої молоді, активізації науково-дослідної роботи студентів у КНЕУ імені Вадима Гетьмана та у ВНЗ економічної спрямованості України та зарубіжжя, підвищення наукового престижу КНЕУ, проводиться щорічний Міжнародний конкурс студентських наукових робіт «Кредитно-банківська система: історія, сучасність та перспективи розвитку».
       28 грудня 2022 року на факультеті фінансів ДВНЗ «КНЕУ імені Вадима Гетьмана» підведено підсумки другого, заключного туру Дев’ятого Міжнародного конкурсу студентських наукових робіт "Кредитно-банківська система: історія, сучасність та перспективи розвитку".
        Конкурс проведений на підставі діючого Положення та Наказу КНЕУ №710 від 28.12.2021 р. і складався з двох етапів (турів). Електронні версії робіт надсилались в оргкомітет протягом січня-квітня 2022 року. В зв’язку із форс-мажорними обставинами, що виникли в результаті військової агресії рф проти України, термін прийняття робіт було подовжено до 15 жовтня 2022 р. В першому турі, члени журі, дистанційно рецензували роботи та обрали кращі для очної презентації в другому турі.

         До другого туру було допущено 13 робіт, що були підготовлені  студентами з 12 провідних ВНЗ України. Серед них і робота студентки економічного факультету 2 курсу скороченого терміну спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» Тетяни Гребенюк, науковий керівник – к.е.н., доцент кафедри банківської справи та страхування Жарікова Олена Борисівна.


      За умови невизначеності енергетичної ситуації, що могла суттєво ускладнити проведення фінальної частини конкурсу з використанням платформи Zoom, Оргкомітетом в листопаді 2022 р. було прийняте рішення проведення 2 туру в асинхронному режимі. Учасникам було запропоновано в термін до 9 грудня надати журі презентацію роботи та запис відео виступу. Було визначено гранична тривалість відео – до 10 хв., розмір презентації – до 10 слайдів. Відповідно, оцінювання було здійснено дистанційно, із застосуванням 6 критеріїв (актуальність теми роботи, якість використаних методів дослідження, наукова обґрунтованість результатів, наукова новизна, якість підготовленої презентації, якість відео виступу).

     Перш ніж оголосити результати, оргкомітет конкурсу в особі його голови - д.е.н., проф., завідувача кафедри банківської справи та страхування Людмили Примостки висловлює щиру подяку зарубіжним членам оргкомітету Конкурсу:
Ігорю Брітченку – доктору економіки, професору Університету менеджменту безпеки в м. Кошіце (Словацька Республіка);
Іоанні Кочар – доктору економіки, доценту кафедри теорії бухгалтерського обліку та економічного аналізу Вроцлавського економічного університету (Польща);
Іветі Міетуле (Iveta Mietule), д.е.н., проф., ректору Резекнеської технологічної академії (Rezekne Academy of Technologies), Латвія;
Георгію Сігуа (George Sigua), доктору економіки, с.н.с. Інституту економіки Тбіліського державного університету імені Джавахішвілі, Грузія;
Сембієвій Ляззат Миктибеківні, д.е.н., проф., проф. кафедри фінансів Євразійського національного університету ім. Л.М. Гумільова (Казахстан).
      Журі конкурсу представлено як професійними викладачами із провідних вишів України, що готують кадрів для банківської системи, так і фахівцями-практиками. Вчергове організатори раді були бачити серед журі другого етапу конкурсу:
Галину Азаренкову – д.е.н., проф., завідувача кафедри банківського бізнесу та фінансових технологій Навчального-наукового інституту «Каразінський банківський інститут» ХНУ імені В.Н. Каразіна, (м. Харків);
Марину Берест – к.е.н., доцента, доцента кафедри фінансів ДВНЗ «ХНЕУ імені Семена Кузнеця» (м. Харків);
Ольгу Вовчак – д.е.н., проф., проф. Львівського національного університету ім. Івана Франка;
Нелі Волкову – к.е.н., доцента, доцента кафедри фінансів і банківської справи Донецького національного університету імені Василя Стуса (м. Вінниця),
Лідію Гладченко – к.е.н., доцента, доцента кафедри фінансів імені В.Федосова КНЕУ;
Жанну Довгань – д.е.н., проф., професора кафедри банківського бізнесу Західноукраїнського національного університету (м. Тернопіль);
Лілію Жердецьку, д.е.н., доцента, зав. кафедри банківської справи ОНЕУ (м. Одеса).;
Наталію Білань, к.е.н., старшого консультанта «Ernst & Young Ukraine»;
Володимира Корнєєва, д.е.н., проф., завідувача відділу фінансової політики Державного науково-дослідного інституту інформатизації та моделювання економіки, радника Міністра фінансів України, члена Експертної Ради при Раді Національного банку України;
Світлану Науменкову - д.е.н., проф., проф. кафедри фінансів КНУ імені Тараса Шевченка;
Наталію Пантєлєєву, д.е.н., проф., завідувач кафедри фінансів та обліку Черкаського навчально-наукового відділення Львівського національного університету ім. Івана Франка;
Олену Шевцову, д.е.н., професора, зав. кафедри фінансів, банківської справи та страхування ДНУ імені Олеся Гончара (м. Дніпро).
      Традиційно фахівців із ринків представляли Юрій Прозоров – президент Українського товариства фінансових аналітиків, Поліна Кірушко – менеджер «Ernst & Young Ukraine», Вадим Березовик – банківський експерт, директор ТОВ «ПроФін консалтинг», член наглядової ради КНЕУ.


      Власне, переможцем І туру з особливою відзнакою у ІІ турі стала студентка економічного факультету 2 курсу скороченого терміну навчання спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» Тетяна Гребенюк з роботою на тему: «Іпотечне кредитування як потужний інструмент активізації економічної діяльності в умовах глобальної фінансової кризи» та отримала сертифікат. Щиро вдячні науковому керівнику - доценту кафедри банківської справи та страхування Олені Жаріковій за високий рівень підготовки студентки для участі у конкурсі.

Зичимо Тетяні не зупинятись на досягнутому, продовжувати та здобувати нові знання! Вітаємо з перемогою в конкурсі і від душі бажаємо бадьорого настрою і справжньої гордості за те, що все вийшло і перемога у Ваших руках. Бажаємо також браво, хвацько і красиво перемагати у будь-якому життєвому бою, також старанно і гідно йти до вершин своїх успіхів, до своїх мрій! Удачі, підтримки рідних і друзів, оптимізму і внутрішньої впевненості!

 

Вікторія Костюк,

в.о. завідувача кафедри банківської справи та страхування 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook