НДІ технологій та якості продукції тваринництва

Проблемні науково-дослідні лабораторії

Проблемна науково-дослідна лабораторія кормових добавок створена на базі кафедри годівлі тварин та технології кормів ім. П.Д. Пшеничного для проведення фундаментальних, прикладних та аналітичних досліджень з питань розробки і використання кормових засобів у годівлі сільськогосподарських тварин, забезпечення виробництва високоякісної тваринницької продукції, необхідності контролю якості і безпеки кормових засобів згідно існуючих національних і міжнародних стандартів.

Основні напрями наукової роботи спрямовані на розробку питань спрямованого вирощування молодняку і стимуляції функцій живлення тварин, обміну речовин, вікової мінливості господарсько-корисних ознак під дією різного рівня годівлі тварин, вивчення хімічного складу і поживності кормів та відходів переробки сільськогосподарської сировини, ефективних методів їх використання, розробку нових кормових добавок, удосконалення норм годівлі тварин. Вказані напрями роботи лабораторії реалізуються завдяки наявності власного віварію (утримуються кури, перепели, качки, кролі) та аналітичної лабораторії, обладнаної сучасними приладами для аналізу кормів компаній «Gerhardt» (Німеччина) і «Velp Scientifica» (Італія), які дозволяють здійснювати визначення за схемами Веенде та Ван Соестом.

Наявні розробки, виконані науковцями лабораторії: рекомендації з годівлі циркових тварин; програми годівлі курей-несучок з метою одержання харчових яєць з підвищеними поживними якостями; ефективне використання полімінеральної кормової добавки «МІНЕРОЛ»в в годівлі курей-несучок; ефективне використання рідинної біологічно активної кормової добавки «РІВЕРМ» в в годівлі молодняку перепелів; експериментально обґрунтувані норми годівлі перепелів яєчного та м’ясного напрямів продуктивності, кролів м’ясо-шкуркового напряму, удосконалені норми протеїну та амінокислот для качок і курчат-бройлерів.

Адреса проблемної НДЛ кормових добавок: 03041, м. Київ, вул. Генерала Родімцева, 19, кімн. 25, 37.

Тел.: (044) 527-87-54.
Контакні особи: Отченашко Володимир Віталійович, канд. с.-г. наук ([email protected]) Уманець Дмитро Петрович, канд. с.-г. наук.

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook