- Головна
- Напрямки наукових досліджень
- Проблемні науково-дослідні лабораторії
- Наукові кадри і тематика НДР
- Науковий потенціал НДІ ТЯПТР
- Розподіл виконавців бюджетніх тем по НДІ ТЯПТР
- Підготовка наукових і науково-педагогічних кадрів
- Спеціалізовані вчені ради із захиту дисертацій
- Науково-технічна рада
- Рада молодих вчених
- Матеріали конференцій
Напрямки наукових досліджень
Пріоритетними напрямами наукових досліджень НДІ є:
- створення нових та покращення існуючих порід, типів та ліній великої рогатої худоби молочного та м’ясного напрямів продуктивності, сільськогосподарської птиці та бджіл;
- створення принципово нових технологій консервування генеративних клітин і ембріонів сільськогосподарських тварин основних видів;
- удосконалення технології виробництва свинини, баранини та м’яса кролів за енергоощадних та ресурсозберігаючих підходів до ведення галузей;
- удосконалення технологій виробництва продукції тваринництва на забруднених територіях;
- розробка сучасних технологій виробництва нового покоління мінеральних преміксів та вдосконалення біотехнологічних способів одержання БАР;
- теоретичне та експериментальне обґрунтування способів годівлі тварин для стимулювання продуктивності, регуляції процесів метаболізму та підвищення біологічної цінності продукції тваринництва;
- розробка проектів рибоводно-біологічного обґрунтування використання водних об’єктів в рибогосподарських цілях;
- оцінка стану іхтіофауни внутрішніх водойм та розробка ефективних способів відтворення та використання промислово цінних видів риб;
- створення функціональних харчових продуктів з використанням об’єктів морської аквакультури та продуктів бджільництва.
- створення технологій виробництва якісно нових харчових продуктів з направлено зміненим біохімічним складом, відповідно до потреб організму людини;
- вирішення актуальних питань харчування дітей та дорослого населення України;
- оцінка перспективності, доцільності та відповідності потребам людини нових технологій харчових продуктів (нанотехнології, генномодифіковані продукти тощо);
- проведення моніторингу токсичних сполук у харчовій сировині та їх вплив на якість та безпечність готової продукції;
- розробка гармонізованих до європейських, міжнародних, національних стандартів на продовольство та технології його одержання і переробки;
- вдосконалення вимог національних стандартів з систем управління, які б забезпечували раціональне використання ресурсів та задовольняли високі вимоги щодо якості продукції на виробництвах аграрної галузі;
- оптимізація процесів параметрів машин для переробки сільськогосподарської продукції, виходячи із критеріїв ресурсозбереження та надійності їх в експлуатації.