Про підсумки роботи кафедри психології у 2022 році

4 січня 2023 року
  Випробування, що випали на долю України у 2022 році, стали серйозним викликом для кожного із нас як людини, громадянина, фахівця. Долаючи усе нові й нові труднощі, ми гартували свою стресостійкість, силу духу, переглядали свої цінності і впевнювались у важливості освіченості народу, у значенні збереження його психологічної єдності. Відтак, важливу роль своєї професії для країни усвідомлювали і науково-педагогічні працівники кафедри психології.
  Протягом року, попри екстремальні умови, викладачі кафедри забезпечували провадження освітнього процесу для здобувачів спеціальності «Психологія», а також інших спеціальностей, у тому числі в рамках вибіркових дисциплін «Психологія успіху» для бакалаврів, «Психологія стосунків», «Конфліктологія», «Тренінг особистісного зростання» для магістрантів університету. 
    
  У 2022 році відбувся випуск бакалаврів та магістрів спеціальності 053 «Психологія». 56 бакалаврів денної форми та 23 магістрів денної і заочної форм отримали дипломи, серед них значна частка з відзнакою. 
 
 
  Кафедра має досягнення і в науково-дослідній сфері. Викладачі видали 1 одноосібну монографію, атестували 7 електронних навчальних курсів, опублікували 12 статей у фахових наукових виданнях, 4 статті у виданнях, що входять до наукометричних баз Scopus та WebofScience, 22 тези доповідей, взяли участь у 17 наукових конференціях, семінарах.
  У 2022 році кафедра організувала Міжнародний науково-практичний вебінар «Теоретичні та практичні аспекти підготовки психологів у закладах вищої освіти» (м. Київ, 24 лютого 2022 р.), провела Всеукраїнську науково-практичну онлайн-конференцію молодих вчених «Роль психології в часі відстоювання незалежності країни» (м. Київ, 14 жовтня 2022 р.), Міжуніверситетський науково-практичний семінар «Актуальні проблеми фахової підготовки здобувачів спеціальності 053 Психологія» (м. Київ, 18 листопада 2022 р.), за матеріалами яких видані збірники тез, що розміщені на сайті кафедри.
   
       
  Високий рівень проведення навчальних занять забезпечувався залученням вузькопрофільних фахівців. Зокрема, до проведення лекцій у магістрантів заочної форми навчання із вибіркової дисципліни «Психіатрична пропедевтика» було запрошено відомого лікаря-психіатра Стратовича Ю. О.
 
  
  Попри складні умови, на належному рівні було забезпечено проведення навчальних та виробничих практик студентів.
  Протягом року продовжила свою діяльність школа «Психолог-практик».
 
  
 
  Розширилась взаємодія кафедри з академічною спільнотою. Зокрема, налагоджено співпрацю з кафедрою психології Державного торговельно-економічного університету в рамках обміну досвідом із підготовки здобувачів спеціальності 053 різних освітніх ступенів. 
   
  Особливо важливою у цьому році була робота кураторів академічних груп, які чи не щоденно моніторили місце перебування, стан справ у студентів, їхні можливості виходити на зв’язок, допомагали із вирішенням важливих освітніх та побутових питань, забезпечували психолого-педагогічний супровід. 
  Нові реалії життя в умовах війни зумовили необхідність для багатьох науково-педагогічних працівників бути не лише викладачами, а й працювати за фахом психолога, проводячи психологічні консультації, психотренінги, психотерапевтичні групи підтримки.
  Протягом року колектив кафедри сумлінно працював на освітянській ниві, роблячи свій внесок у наближення Дня Перемоги України. Ми дякуємо усім нашим захисникам, президенту, політичним діячам, енергетикам, які забезпечили нам можливість працювати у такий складний час. Окрема вдячність ректорату, деканату за власний приклад активної діяльності, що надихав на щоденну кропітку працю. Дякуємо нашим студентам за те, що попри всі екстремальні умови зберегли розуміння важливості бути освіченим і знаходили можливості для навчання. Віримо, що всі наші спільні зусилля обов’язково увінчаються успіхом! А тому продовжимо з такою ж енергією, надією й натхненням працювати у новому році.
 
 
 
Ірина Мартинюк,

в.о. завідувача кафедри психології

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook