Студенти ННІ бізнесу розглянули перспективи розвитку АПК

4 грудня 2014 року

     3 грудня студентство ННІ бізнесу зібрала 68-ма науково-практична студентська конференція «Перспективи соціально-економічного розвитку аграрного сектору України». Як зазначив директор НДІ економіки і менеджменту агропромислового виробництва Микола Талавиря, таке зібрання — добра нагода продемонструвати свої знання і представити наукові здобутки. Та з побажанням учасникам конференції плідних дискусій і роботи в секціях, запросив до вітального слова ректора університету Станіслава Ніколаєнка.

     У своєму зверненні до студентів та науково-педагогічних працівників ректор підкреслив неабияке значення аграрного сектору для зростання економіки України. 
     Раніше велику частину експорту складала продукція хімічної, металургійної промисловості, але в силу прикрих подій на сході країни маємо серйозні втрати за цими показниками. Та, попри все, цьогоріч зібрано близько 60-ти мільйонів тонн зерна. Виробництво окремих видів сільськогосподарської продукції приносить хороші результати. Але мусимо констатувати, що нарощування обсягів тих чи інших культур не супроводжується ростом благополуччя селян. Власне тематика конференції і присвячена глибокому аналізу цих причин. 
     Станіслав Ніколаєнко зазначив: маємо зробити все, щоб рівень заробітної плати виробників сільгосппродукції зріс в десятки разів І тут без потужного аграрного менеджменту не обійтися, так само, як і без вивчення кон’юнктури міжнародних ринків. 
     Від розвитку агропромислового комплексу залежить наше майбутнє. А наше майбутнє, — наголосив ректор, звертаючись до загалу, — у Ваших руках. 

     

     До вітання учасників конференції приєдналися також декан економічного факультету Тетяна Камінська та в.о. декана факультету аграрного менеджменту Олександр Новак. Вони побажали усім успіхів, натхнення та перемоги.

          

      Під час пленарного засідання до студентів звернувся Андрій Зелениця, який познайомив із сферами застосування програмного продукту Wolfram Mathematica. Він показав, як за допомогою засобів цієї програми можна обробити дані маркетингового дослідження. А ще розповів про можливості і переваги їх застосування.
       Потому більше двох сотень студентів взяли участь у восьми секційних засіданнях. Вони розкривали у своїх доповідях напрями розвитку аграрного сектору України, в тому числі в умовах євроінтеграції. Предметом досліджень стала зовнішньоекономічна діяльність країни, фінансові та товарні ринки, менеджмент агропромислового виробництва, аграрний консалтинг, сервіс в АПК. У полі зору студентів-дослідників і розвиток системи обліку, аналізу та аудиту. 
     

     За результатами роботи конференції визначено переможців. У секції «Соціально-економічний розвиток аграрного сектору України» ними стали Анна Обух (I місце), Юрій Борох (II місце), Олександр Кривошей (III місце). Кращими у секції «Розвиток системи обліку, аналізу та аудиту» виявилися Олена Мороз (I місце), Людмила Куланевич, (II місце), Юлія Невмержицька (III місце). А в секції «Стратегія сталого розвитку аграрного сектору економіки в умовах євроінтеграції»Аліна Комісаренко (I місце), Юрій Фарапон (II місце), Василь Ткачук (III місце). 
     Анастасія Марчук, Анна Пустовойтова, Юлія Рожко у секції «Фінансове забезпечення, податкове регулювання і страховий захист підприємств аграрного сектору економіки України» посіли відповідно перше, друге та третє місця. П’ята секція — «Менеджмент агропромислового виробництва, інноваційна діяльність, аграрний консалтинг та сервіс в АПК» — теж назвала своїх переможців. Ними стали Олександр Медолиз (I місце), Павло Федюра (II місце), Юлія Івлєва (III місце).
 

     Відзначено грамотами кращих доповідачів шостої секції «Розвиток маркетингу в АПК України» Вікторію Шовкопляс (I місце), Катерину Сидоренко (II місце), Марію Закатюру (III місце) та сьомої секції «Зовнішньоекономічна діяльність України в контексті євроінтеграції»Яну Назарову (III місце), Ангеліну Петухову (II місце), Вікторію Хотяй (III місце). І, нарешті, нагороджено переможців секції «Біржова діяльність на фінансових та товарних ринках». Першою стала Олександра Суслова, другимБогдан Бойко, а третім

Ольга Наконечна

 


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook