Цікавий жовтень у гуртківців

20 жовтня 2022 року
факультет землевпорядкування

      20 жовтня 2022 року відбулося чергове засідання студентського науково гуртка «Просторовий розвиток та інженерна інфраструктура територій», де обговорювалися цікаві культурні і наукові заходи в м. Києві у жовтні.
      Попри смутні часи, українці продовжують демонструвати стійкість стосовно російської агресії та привносити у своє життя події й моменти, що роблять їхнє життя щасливішим. Так, гуртківці відвідали культурні й наукові заходи (це і мистецькі виставки, і благодійні заходи, і кінопокази та поділилися враженнями, обговорили актуальні теми).


     Організатори подій закликають українців більше цікавитися мистецтвом у будь-якому вигляді, цінувати його та підтримувати. Збагачуючи свій внутрішній світ, ми можемо допомагати митцям та розвивати українську культуру.
1-2 жовтня у Музеї Ханенків відбулася прем’єра опери GENESIS від лабораторії сучасної опери Opera Aperta. П’ятигодинна вистава GENESIS. OPERA of Memory in 13 mise-en-scene - це нова робота композиторів Романа Григоріва та Іллі Разумейка. Опера була створена спеціально для музею, саме у цих обставинах. Вона не є доповненням до існуючого. Це кардинально новий, унікальний досвід відкриття і пізнання музею, будинку через іншу практику. Роман і Ілля разом з митцями раптом підсвічували якісь приховані коди й нову мову, відкриваючи раніше небачені зв’язки. Саме тому і театрам варто йти на експеримент, не "фіксувати" глядача в одному положенні, а надати досвід просторового і часового блукання, наприклад у музеї. Музей обмежений стінами й творами, але не обмежений кількістю маршрутів, які породжують нові інтерпретації й сенси.


    Побували у музейно-виставковому центрі Музею історії міста Києва, 20 жовтня, де презентувалися графічні роботи видатного українського шістдесятника Віктора Зарецького. Усі представлені твори з колекції Олексія Василенка, яка формувалася протягом кількох десятиліть. Український колекціонер серед іншого присвятив творчості Віктора Зарецького книги «Графіка В. Зарецького 1940–1980-х рр.» та «Контркультура. Графіка "неформальних академіків" 1950-80-х». Для виставки обрано понад 90 робіт різних періодів творчості митця, починаючи зі студентських малюнків 1940-х років до зрілих творів кінця 1980-х. Презентована колекція демонструє розмаїття графічних технік, а також діапазон мистецьких зацікавлень художника.
      2 жовтня відвідали благодійний захід, яка мала назву «Kureni Багряні» і традиційно має на меті зібрати якнайбільше коштів на інноваційне спорядження для наших воїнів. Ще у липні один з найяскравіших київських майданчиків Kureni відкрив свої двері з головною метою - зібрати кошти на допомогу воїнам, що боронять наші землі від окупанта в 110-й, 112-й бригадах, 128-му окремому батальйоні ЗСУ, 6-й роті 248-ї бригади, 17-й роті 7-го батальйону 27-ї бригади Національної гвардії України та 2-му механічному батальйоні військової частини А4007. Протягом трьох місяців на локації регулярно проходили благодійні зустрічі на користь наших захисників.


      Для вереснево-жовтневої зустрічі команда майданчика підготувала добірний лайн-ап українських музикантів. Хедлайнерами трьох благодійних вечорів стануть дослідник електроніки MONOCONDA, пристрасний та експресивний інді-електро-поп-гурт KADNAY та артисти провідних Melodic House & Techno/Progressive House лейблів Monastetiq.
     Окрім музичних виступів на відвідувачів чекатимуть маркет цікавих речей, спорт та йога просто неба, смачна їжа й напої, артпарк та мальовничі київські краєвиди.
      Наступне засідання студентського наукового гуртка заплановано на початок лютого 2023 року, так як сесія в цього році, практично, на місяць раніше.

Староста гуртка

Волинець Вероніка
 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook