Збори трудового колективу ВСП «Ірпінський фаховий коледж НУБіП України» схвалили звіт директора та окреслили перспективи розвитку на 2023 рік

17 грудня 2022 року

     16 грудня 2022 року відбулася звітна конференція трудового колективу ВСП «Ірпінський фаховий коледж НУБіП України», на якій заслухали звіт директора Дмитра КОСТЮКА про діяльність коледжу у 2022 році та основні завдання колективу на 2023 рік.

 

   До проведення цьогорічної конференції долучились поважні гості Анатолій Діброва, декан економічного факультету Національного університету біоресурсів і природокористування України, голова наглядової ради та куратор коледжу, Олена Лисенко, директор відділення Приватбанку у м. Ірпінь, член наглядової ради та представник ради роботодавців коледжу, Світлана Березинець, директор Ірпінського академічного ліцею НУБіП України та Олександр Санченко, начальник відділу регіонального розвитку, координації діяльності ВСП, дистанційної освіти та заочного навчання, який долучився до зборів в онлайн-форматі.
   З доповіддю про діяльність колективу в цей непростий рік – в умовах повномасштабної війни, розв’язаної російською федерацією, виступив очільник коледжу Дмитро КОСТЮК. У своїй доповіді директор коледжу окреслив основні досягнення колективу, плани та стратегії майбутньої роботи. Особливу увагу директор коледжу акцентував на питаннях забезпечення безпеки всіх учасників освітнього процесу, зазначивши, що в коледжі в умовах воєнного стану вдало функціонує змішаний формат навчання, а всі зусилля колективу спрямовані саме на забезпечення якості освітніх послуг для студентів.

   Дмитро Андрійович зупинився на аналізі профорієнтаційної роботи, результатах вступної кампанії, заходах по збереженню контингенту студентів, виконання обсягів державного замовлення, функціонуванні міжкафедральної навчальної лабораторії на базі коледжу. Зазначив, що 92 випускники коледжу продовжили навчання за освітніми програмами підготовки бакалаврів у Національному університеті біоресурсів і природокористування України.

   2022 рік відзначився відчутною співпрацею коледжу з кафедрами факультетів: економічного, аграрного менеджменту, харчових технологій та управління якістю продукції АПК, інформаційних технологій, гуманітарно-педагогічного та ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження, ННІ неперервної освіти і туризму.

   Тісною є співпраця коледжу з Ірпінським академічним ліцеєм НУБіП України. У результаті проведеної профорієнтаційної роботи у 2022 році до коледжу вступило 15 ліцеїстів.
   Директор коледжу наголосив на взаємодії з роботодавцями, на зустрічах з якими обговорюються питання перегляду та рецензування освітньо-професійних програм підготовки фахових молодших бакалаврів, внесення пропозицій щодо оптимізації робочих навчальних планів, проходження виробничої практики студентами тощо.

   Також зробив детальний аналіз досягнень колективу в освітній, науковій, методичній та виховній роботі. Педагогічні працівники коледжу є учасниками міжнародних та всеукраїнських конференцій, майстер-класів, семінарів та тренінгів, Всеукраїнського конкурсу «Педагогічний Оскар – 2022».
   Значну увагу у своїй доповіді Дмитро Андрійович приділив досягненням студентів, які здобули перемоги в олімпіадах, спортивних змаганнях обласного та Міжнародного рівнів та гідно представляють коледж на всеукраїнських і міжнародних конференціях. Протягом року спостерігалася постійна співпраця адміністрації коледжу із студентським активом, відчутно пожвавилася робота студентського самоврядування. Студенти та викладачі активно долучались до благодійних акцій з метою всебічної підтримки і допомоги Збройним силам України.
   Дмитро Костюк детально зупинився на проведеній роботі колективу коледжу щодо зміцнення та відновлення матеріально-технічної бази коледжу, яка зазнала пошкоджень та часткових руйнувань у ході російської агресії.

   Зусилля адміністрації і колективу коледжу були спрямовані на створення безпечних умов праці та здійснення освітнього процесу, задля чого облаштовано два укриття у навчальному корпусі № 2 і гуртожитку.
   Серед основних завдань на 2023 рік відповідно до Програми розвитку коледжу «Голосіївська ініціатива – 2025» Дмитро Костюк визначив наступні: покращення якості освітніх послуг, урізноманітнення форм і методів профорієнтаційної роботи, зміцнення матеріально-технічної бази, акредитація освітньо-професійних програм Економіка, Маркетинг, Харчові технології, продовження співпраці з радою роботодавців, збільшення загального обсягу зароблених коштів спеціального фонду, удосконалення інформаційно-комунікативного та ресурсного забезпечення освітнього процесу, постійна співпраця з НУБіП України та розвиток партнерських міжнародних відносин, дотримання всіх традицій Університету та виховання молоді в дусі патріотизму та поваги до рідної землі та інше.
   Очільник коледжу висловив переконання, що саме цілеспрямовані та консолідовані зусилля всього колективу дають необхідний результат, спрямований на розвиток закладу освіти.
   Від імені колективу директор Дмитро Костюк висловив подяку за постійну підтримку ректору університету Станіславу Ніколаєнку, членам ректорату, декану економічного факультету, голові наглядової ради коледжу Анатолію Діброві.
   В обговоренні звіту директора взяли участь Валентина Вдович, завідувач міжкафедральної навчальної лабораторії НУБіП України, Наталія Федосєєва, заступник директора з виховної роботи, Тетяна Семененко, завідувач відділення підприємництва та інформаційних технологій, Ірина Вінник, голова циклової комісії маркетингу, торгівлі та харчових технологій, Тетяна Тимченко, головний бухгалтер, Аліна Щербакова, інженер з охорони праці, Валентина Чайка, каштелян гуртожитку, Ангеліна Міколенко, голова студентської ради, Лілія Чайка, голова профспілкової організації коледжу, Богдан Курчій, завідувач навчальної лабораторії біохімії, мікробіології та фізіології харчування.

  
 
  

   Виступаючі акцентували увагу на організації та удосконаленні забезпечення якості освітнього процесу; активізації співпраці з факультетами та кафедрами НУБіП України, роботодавцями та міжнародними партнерами; продовженні пошуку нових форм профорієнтаційної роботи; оновленні матеріально-технічного забезпечення освітнього процесу; покращенні практичного навчання для підвищення якості підготовки майбутніх фахових молодших бакалаврів; організації науково-дослідної роботи як важливої складової професійної підготовки здобувачів освіти; відновленні матеріальної бази після руйнації, завданої російськими агресорами; забезпеченні належних безпечних умов для учасників освітнього процесу на період воєнного стану; підтримці органів студентського самоврядування; допомозі співробітникам та працівникам коледжу шляхом взаємодії з профспілковою організацією тощо.
   Після обговорення доповіді директора коледжу до слова запросили Світлану Березинець, директорку Ірпінського академічного ліцею НУБіП України, яка високо оцінила управлінську діяльність Дмитра Андрійовича та досягнення коледжу за 2022 рік у різних сферах діяльності. Подякувала адміністрації за тісну співпрацю, спільне використання бази коледжу під час проведення занять, залучення ліцеїстів до проведення спортивно-масових заходів, профорієнтаційних проєктів.

   Директор відділення Приватбанку у м. Ірпінь, член наглядової ради та представник ради роботодавців коледжу Олена Лисенко зазначила, що випускники коледжу є конкурентноздатними на ринку праці, відзначила високий рівень підготовки студентів, які ще під час проходження виробничої практики у банку проявляють себе тільки з позитивного боку, демонструючи свою відповідальність та фахову підготовку. Від членів ради роботодавців подякувала колективу коледжу за плідну роботу та громадянську позицію. 

   Декан економічного факультету, голова наглядової ради коледжу Анатолій Діброва передав вітання від ректора університету Станіслава Ніколаєнка, відмітив ґрунтовний аналіз роботи колективу коледжу у звіті директора, високо оцінив проведену роботу по відновленню матеріально-технічної бази, після руйнувань у ході російської агресії, як декан факультету відзначив роботу приймальної комісії коледжу та міжкафедральної навчальної лабораторії. Анатолій Дмитрович запросив викладачів до співпраці, зокрема проходити підвищення кваліфікації на кафедрах факультету, друкувати статті у науковому журналі «Економіка та управління бізнесом».

   У підсумку учасники зборів позитивно оцінили роботу трудового колективу під керівництвом директора Дмитра Костюка, схвалили звіт та підтримали окреслені завдання на 2023 рік.


Оксана Погоріла,
методист коледжу

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook