Нові зустрічі – нові враження майбутніх журналістів (про День відкритих дверей на гуманітарно-педагогічному факультеті)

13 грудня 2022 року

Щороку Національний університет біоресурсів і природокористування України широко відкриває двері своїм майбутнім абітурієнтам, аби поближче познайомитись із тими, хто обрав за покликом серця наш заклад освіти (і ніякі погодні умови не можуть стати на заваді).

  

А випускники шкіл, ліцеїв та коледжів хоча б на кілька годин мають унікальну можливість відчути атмосферу навчального закладу, завітати до просторих і затишних авдиторій, побачити, як відбувається навчання «із середини».  

А гостей на порозі прийнято зустрічати справжнім господарям. Тому перше знайомство таке вражаюче – проректор із науково-педагогічної роботи Василь Шинкарук та декан гуманітарно-педагогічного факультету Інна Савицька запрошують до гостини і бажають дослухатись до кожного почутого слова та вдумливо аналізувати побачене.

Зустріч із абітурієнтами, незважаючи на складні умови сьогодення, відбувалась у кілька етапів. Хто яку можливість мав, так і долучався.

  

І не має значення, чи до віртуальних класів бути запрошеним, чи переступити поріг медіалабораторії, де творяться справжні дива. Власне тут за роботою і побачили абітурієнти своїх однолітків, які готували майбутній інформаційний випуск «Свого НУБІПу», хоча вже і сесія була позаду, і ніхто нікого не зобов’язував зранку прокидатись і бігти до університету. Це має бути у крові, це має бути у думках і діях.

У запрошених випускників питань було багато, як і відповідей – розлогих і точних, які часто переривались жартами. Це була невимушена розмова однодумців про загальнолюдські цінності, професійну етику, інтерактивне спілкування в соціальних медіа і, звичайно, про роль журналіста в умовах війни.

Як не схибити, як швидко зорієнтуватись, як донести до свого спостерігача цікаву інформацію ділилась завідувачка кафедрою журналістики та мовної комунікації Наталія Костриця.

Ну а потім бажаючі змогли долучитись до формування Випуску Новин і розповісти трішечки про себе, про фах, який вони обирають. Тож до нових зустрічей, майбутні наші студенти!

Ірина Вакулик,
доцент кафедри журналістики та мовної  комунікації
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook