Відбувся захист магістерських робіт ОС «Агрохімія і ґрунтознавство»

24 листопада 2022, 9:48

23 листопада 2022 року у навчальному корпусі №2, кім. 14 розпочала свою роботу Екзаменаційна комісія для атестації (захист кваліфікаційної магістерської роботи) фахівців освітнього ступеня «Магістр» спеціальності 201 «Агрономія» освітньо-професійної програми «Агрохімія і ґрунтознавство» денної та заочної форми навчання агробіологічного факультету.
Перевірка підготовки магістрів та присвоєння їм освітнього ступеня проводилася під головуванням доктора сільськогосподарських наук, професора кафедри агрохімії та якості продукції Лопушняка Василя Івановича. Члени комісії були представниками іншої випускової кафедри, ґрунтознавства та охорони ґрунтів ім. проф. М.К. Шикули: професор Забалуєв Віктор Олексійович, доктор сільськогосподарських наук; професор Балаєв Анатолій Джалілович, доктор сільськогосподарських наук, член-кореспондент НААН України; доцент Піковська Олена Володимирівна, кандидат сільськогосподарських наук. Секретарем ЕКу призначена доцент кафедри ґрунтознавства та охорони ґрунтів ім. проф. М.К. Шикули Карабач Катерина Сергіївна.

Студентами були представлені результати наполегливої праці протягом усього періоду навчання під пильним керівництвом досвідчених науковців.

Нажаль, захисти були перервані масштабною повітряною тривогою і комісія разом зі студентами перемістилися у підвальне приміщення 2 навчального корпусу, обладнане під бомбосховище.

Росія черговий раз завдала масових ракетних ударів по Україні. В результаті відбулося екстренне відключення світла по всьому Києву і далі захисти проходили майже в темряві під світлом телефонних ліхтариків.

Протягом дня здобувачі демонстрували високий рівень теоретичної та практичної підготовки, застосували сучасні наукові підходи і на високому рівні представили результати самостійно отриманих результатів.                         Тематика магістерських робіт актуальна, роботи цікаві і різноманітні. Фундаментального та інноваційного напрямів досліджень. Всі магістерські роботи по структурній побудові і змісту мають логічний послідовний характер викладання теоретичних положень досліджуваних процесів, аналізу виробництва та розрахунків на перспективу. В кінці кожної роботи коротко сформульовані висновки і пропозиції, вказано список використаної літератури.

   

 

Не дивлячись на труднощі, відсутність світла, демонстраційної дошки з презентацією і трибуни, усі магістерські роботи були успішно захищені. На «відмінно» захистилися 4 студенти (денна форма), 3 (заочна форма); на «добре» -  6,  «задовільно»  -  1. Членами комісії відмічено, що студенти продемонстрували глибокі знання з фахових дисциплін, набуті протягом навчання в університеті, а також теоретичну і практичну цінність отриманих студентами результатів досліджень. Голова комісії відмітив незвичайність ситуації і навіть пожартував, що було так душевно, по-домашньому, що навіть не хочеться йти.

 

Вітаємо студентів з успішним захистом магістерських робіт та бажаємо натхнення, наполегливості, невичерпної енергії, життєвої мудрості, нових досягнень та успішного працевлаштування за фахом!

Катерина Карабач,

доцент кафедри ґрунтознавства та

охорони грунтів ім. проф. М. К. Шикули

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://nubip.edu.ua/sites/default/files/u391/1mag.jpghttps://nubip.edu.ua/sites/default/files/u391/1mag.jpg
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook