ОСІННЯ ТОЛОКА В БОЯРСЬКОМУ ФАХОВОМУ КОЛЕДЖІ

4 листопада 2022 року

Толока - давній український звичай. Наші предки організовували її на селі для виконання термінових робіт, що вимагали значної кількості осіб: збирання врожаю, вирубування лісу, спорудження будинків, спільний випас худоби тощо. Іноді толоку використовували для проведення громадських робіт (будування церков, шкіл, читалень, доріг тощо). У толоці односельці брали участь, тобто працювали толокою (спільно, разом), добровільно й задарма, не потребуючи плати за свою працю.

Звичною стала толока і в Боярському фаховому коледжі. Заклад освіти знаходиться в лісопарковій  зоні, а листя нападало багатенько  і біля самого коледжу і на його території. Тож, настав час осіннього прибирання. Лише за перші дні роботи було зібрано та вивезено не один вантажний причеп опалого листя.

До роботи залучено адміністрацію, працівників бухгалтерії, педагогічних працівників, прибиральниць навчальних корпусів, двірників, тракториста, працівників гуртожитку.

Ця відносно неважка, але продуктивна праця, в чергове засвідчила щиру правду української приказки, що « де руки й охота, там скора робота!»

 

Наталія ГАПОНЮК, завідуюча НМК


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook