Валерія Юстинюк взяла участь у Міжнародній конференції з вірусних хвороб свиней

7 грудня 2022, 8:50

Асистент кафедри ветеринарної гігієни імені А.К.Скороходька Валерія Юстинюк взяла участь у Міжнародній конференції з вірусних хвороб свиней (2022 NAPRRS/NC229), що проходила у Чикаго, США. 2022 NAPRRS/NC229: Міжнародна конференція з вірусних хвороб свиней проходила з 2 по 4 грудня в Чикаго, Іллінойс. Як зазначено на веб-сайті Університету Іллінойсу в Урбана-Шампейн, Північноамериканський симпозіум з репродуктивно-респіраторного синдрому свиней (РРСС) був заснований у 2003 році як платформа для щорічної зустрічі членів спільноти, що займається хворобами свиней, включаючи дослідників, професіоналів галузі та практикуючих ветеринарів.

У той час РРСС вважався яскравим прикладом викликів, з якими стикається світова індустрія свинарства. В останні роки поява та поширення нових вірусів свиней, таких як вірус епідемічної діареї свиней та вірус африканської чуми свиней, розширили фокус, включивши нові та транскордонні хвороби свиней. Інтеграція з проектом USDA NC229 щодо хвороб свиней забезпечує засоби для забезпечення поглиблення досвіду зустрічей.
Зустріч 2022 року було розширено до 3-денної Міжнародної конференції з акцентом на трансляційні дослідження. Конференція зібрала дослідників, ветеринарів та представників свинарства з таких країн, як Німеччина, Угорщина, Данія, Нідерланди, Іспанія, Великобританія, Польща, Канада, Перу, Південна Корея та Таїланд, а також різних частин Сполучених Штатів Америки.

Конференція складалася з десяти сесій, присвячених проблемам контролю та профілактики інфекційних захворювань, взаємодії вірусу та хазяїна та патогенезу, розробці нових вакцин та стратегіям вакцинації, новим захворюванням та їх виявленню, сучасним технологіям у діагностиці хвороб свиней, виявленню вірусів, діагностиці та нагляду, а також передачу вірусів, біозахист і контроль території, надаючи основні відомості про глобальну ситуацію та перспективні рішення.
Зараз Валерія Юстинюк проходить стажування в Центрі здоров’я тварин і безпеки харчових продуктів Університету Міннесоти та представила проект щодо глобального моніторингу захворювань свиней, над яким вона зараз працює разом із іншими членами команди.

Участь у заходах такого масштабу дозволяє не лише поглибити свої знання та дізнатися більше про хвороби свиней, але й зустрітися з професіоналами із різних галузей та знайти партнерів для подальших спільних проектів.

 

Віта Михальська, доцент кафедри ветеринарної гігієни імені А.К.Скороходька
 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook