Поширення мінної загрози в Україні забирає життя

22 листопада 2022 року
HALO Trust

 Українські співробітники HALO проводили розмінування у східних регіонах Краматорська та Маріуполя з 2016 року. На початку російського наступу в лютому 2022 року ми були інтегровані в громади та мали унікальні можливості для швидкого реагування на кризу.

Після вторгнення Росії ми розгорнули нову операцію з очищення навколо Києва, щоб відповісти на нагальну гуманітарну потребу, спричинену ракетами, касетними бомбами та іншими небезпеками, що не вибухнули. Зараз ми розширюємо операції до Харкова та плануємо операції у нещодавно звільнених районах, таких як Херсон.

Розчищаючи землю, ми також виконуємо програму швидкого розширення, щоб щомісяця навчати сотні нових співробітників. Зараз ми є найбільшою міжнародною організацією протимінної діяльності в країні. Маючи флот, логістику та робочу силу, HALO зміг швидко реагувати на зміни в конфлікті завдяки гнучкості та масштабу підтримки донорів. HALO також отримує користь від шести років міцних зв’язків з українською владою.

На півночі, навколо Київської області, HALO має справу з протитанковими мінами, встановленими навколо колишніх оборонних рубежів у місцях тимчасової окупації російських військ у березні-квітні 2022 року. У Чернігові ми розкриваємо більш складну картину в змішаному міському та сільському середовищі. з боєприпасами, що не розірвалися, а також мінами. Ми проводимо обстеження небезпечних районів навколо щойно звільненого Харкова, а також плануємо операції на півдні навколо Миколаєва та Херсона, з яких росіяни вийшли на початку листопада 2022 року. Картиною забруднення, ймовірно, буде більша щільність небезпек від більшої різноманітності боєприпасів.

За деякими повідомленнями ЗМІ, українці витрачали на півдні від 6000 до 8000 снарядів на день, багато з яких не розірвалися. Додаткову складність становитимуть нерозірвані залишки високотехнологічних західних систем озброєнь, якими були забезпечені українські сили, і термобарична зброя, використання якої визнала Росія. Широке використання безпілотників як для розвідки, так і як засобів доставки озброєнь вимагатиме нового підходу до уламків БПЛА.

На початку лютневого конфлікту HALO негайно розпочала просвітницьку кампанію щодо ризиків, щоб попередити українців про небезпеку на їхніх вулицях, у полях і лісах. Окрім очних занять, HALO провела кампанію в соціальних мережах, попереджаючи людей про небезпеку, яку побачили 17,7 мільйонів українців.

Мапінг конфлікту навколо Харкова

HALO також розробила свою найбільшу базу даних картографування конфліктів. З початку бойових дій HALO збирає дані з багатьох відкритих джерел, щоб визначити окремі точки конфлікту. Зібрана база даних тепер містить понад 12 000 точок даних і дозволить нам визначити області, де найбільша концентрація вибухонебезпечних речовин становить найбільшу загрозу.

Зараз у нас близько 600 співробітників в Україні, більше яких пройшли навчання з розмінування. На додаток до саперів, HALO навчає близько 35 нових вчителів навчання ризикам, щоб доповнити наші існуючі команди. До кінця 2022 року штат HALO має становити 700 співробітників, які забезпечуватимуть безпеку українців.

HALO доповнює свої довоєнні логістичні потужності додатковими броньованими екскаваторами, фрезами, ротаційними мінними гребінками та дистанційно керованими очисними машинами. Зі свого тридцятилітнього досвіду в зонах бойових дій HALO знає, що найбільший ризик для цивільного населення виникає одразу після переміщення лінії фронту та бажання місцевих жителів повернутися до своїх домівок.

Одна з понад 200 цивільних аварій, спричинених мінами

  

 

Джерело: https://www.halotrust.org/where-we-work/europe-and-caucasus/ukraine/

 

 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook