«Із вуст в уста»: як студенти-теплоенергетики школярам Київщини свою спеціальність презентували

18 листопада 2022 року

    З розумінням всіх складнощів та викликів, які сьогодні стоять перед нашим народом і країною, студенти ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження НУБіП України долучились до профорієнтаційної роботи серед сьогоднішніх школярів задля збереження потенціалу майбутніх фахівців енергетичної галузі в Україні.

    Як і минулого року, студенти 2 курсу групи ТЕ-21001б, беруть активну участь у профорієнтаційній роботі кафедри теплоенергетики ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження.
Так, нещодавно Юрій Шульга відвідав свою рідну Германівську загальноосвітню школу I-III ступенів імені братів Гетьманів Обухівської міської ради Київської області та поспілкувався з учнями, які саме вийшли на очне навчання. Гостинно зустріла випускника і директорка - Ірина Василівна Мазуренко.

    Юрій детально розповів про умови, створені для навчання та дозвілля студентів у НУБіП України, окремо спинився на особливостях освітнього процесу, стані матеріально-технічної бази, наявній можливості здобуття освіти за дуальною формою навчання, а також перспективах, які відкриває навчання в ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження.
    Окремо він презентував ТОП-5 переваг та певний «бонус» тим, хто планує навчатись за спеціальністю 144 «Теплоенергетика»:

    Цікаві матеріали викликали зацікавлення серед учнів старших класів та породили ряд запитань до доповідача, які стосувались умов проживання у гуртожитку, вартості навчання, перспектив майбутнього працевлаштування, можливостей закордонного стажування та ін. На більшість із них старшокласники отримали вичерпні відповіді, а для ознайомлення із особливостями вступної кампанії 2023 року їм було рекомендовано переглянути інформацію, яка висвітлена на сторінці приймальної комісії НУБіП України: https://nubip.edu.ua/node/30.

    Також хочеться декілька слів сказати і про саму школу, зокрема будівлю, в якій зараз розташована Германівська ЗОШ І-ІІІ ступенів імені братів журналістів Михайла та Івана Гетьманів. Вона збудована в 1907 році, за проектом відомого архітектора Володимира Михайловича Ніколаєва (1847-1911). За його проектами збудовані такі відомі споруди у Києві: Історичний музей, театр Національної оперети, Миколаївський собор Покровського монастиря, будинок на Володимирській вулиці, Володимирський собор, пам’ятник Б. Хмельницькому, Церква Вознесіння на Байковому кладовищі, Національна філармонія, музей Українського образотворчого мистецтва.
    Тому і не дивно, що фасад будівлі, на якому відмічена дата забудови 1907р., викликає зацікавленість багатьох. На даху дуже цікава металева огорожа з піками. Вікна у школі високі, але не дуже широкі. Між ними з цеглин зроблені виступи, на яких вимурувана велика літера «Н». Це початкова літера прізвища прославленого архітектора Ніколаєва і графа Нікольського. Один зробив проект приміщення, а інший – дав гроші на будівництво. Після завершення останнього, тривалий час у будівлі розміщувався жіночий пансіонат. Після революції 1917 року приміщення пансіонату віддали під школу: з 1 листопада 1919 року і дотепер в цьому будинку розміщується школа.

    З аналогічною програмою візиту, Згурівський професійний ліцей (смт. Згурівка, Згурівський район, Київська область) відвідав його випускник - Євгеній Бенюх. Його минулорічний візит додав до загону майбутніх теплоенергетиків двох випускників ліцею - Олексія Лук’янюка та Кирила Бухна. Сподіваємось, що і цьогорічний профорієнтаційний захід матиме таку ж результативність.

   У Ірпінській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №18 Ірпінської міської ради, що на Київщині, побував Ігор Гриценко, який там навчався. На жаль, його зустріч з одинадцятикласниками відбулась в он-лайн форматі, однак це жодним чином не зменшило рівень зацікавленості з боку майбутніх абітурієнтів, які уважно слухали та сприймали висвітлену Ігорем інформацію, а потім активно задавали свої запитання.

    На тлі останніх подій у великій енергетиці, учні проявляли непідробну зацікавленість до можливостей, які відкриває навчання в ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження за спеціальністю 144 «Теплоенергетика».
   Залучення до формування комунікаційного середовища із старшокласниками загальноосвітніх закладів успішних студентів, студентського самоврядування, які підтримують солідарну корпоративну відповідальність за успішність вступної кампанії інституту дозволяє нам розширювати поле профорієнтаційної роботи та з оптимізмом формувати нову базу абітурієнтів 2023 року.

Світлана ТАРАСЕНКО
доцент кафедри теплоенергетики
ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження,
наставник групи ТЕ-21001б

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook