МАЙБУТНІ ЛІКАРІ ВЕТЕРИНАРНОЇ МЕДИЦИНИ: НЕ МИ ОБИРАЄМО ПРОФЕСІЮ – ПРОФЕСІЯ ОБИРАЄ НАС

14 листопада 2022 року
ФВМ НУБіП України

          Життя кожного з нас змінилося з 24 лютого - в Україні війна, жахлива війна, яка не має жодного пояснення й виправдання. Й кожен із нас щоденно своєю працею наближає перемогу рідної країни. Війна перевіряє нас на людяність, мужність і відданість своїй справі. Про свій вклад у спільну справу розповіла студентка 5 курсу 9 групи факультету ветеринарної медицини Національного університету біоресурсів і природокористування України Дар’я Балидіна. Вона не випадково обрала професію лікаря ветеринарної медицини, адже знання та навички, отримані під час навчання, допомагають їй у волонтерській діяльності в Громадській організації «Зоопатруль».

- Дар՚я, розкажіть, будь ласка, детальніше про організацію «Зоопатруль».
- Волонтери «Зоопатруля» займаються порятунком і лікуванням тварин у місті Києві, Київській області й на деокупованих територіях України. Ми надаємо медичну допомогу постраждалим тваринам, транспортно-гуманітарну та консультативну допомогу власникам/опікунам тварин, що постраждали під час бойових дій. Наприклад, у вересні ми відвідали звільнений Ізюм із рятувально-гуманітарною місією. За весь час діяльності нашої організації нами було врятовано, вилікувано й прилаштовано понад 500 тварин.
- Яким тваринам ви надаєте першочергову допомогу?
- Насамперед ми надаємо допомогу тваринам у важкому стані та з інвалідністю. На утриманні «Зоопатруля» перебувають «тварини-спінальники». Це собаки та котики, які через людську жорстокість та байдужість мають травми опорно-рухового апарату та не можуть самі рухатися. Найбільш відома історія про песика-спінальника Лиса, якому російські загарбники перебили хребта та замінували собаку.
 
- Якими є безпосередньо ваші обов’язки в «Зоопатрулі»?

- Я займаюся прийомом тварин, оцінкою й подальшим контролем стану їхнього здоров'я, надаю медичну допомогу й координую роботу «Зоопатруля» з ветеринарними клініками, реабілітаційними центрами й перетримками в місті Києві. Також проводжу консультативну роботу з власниками тварин, які до нас звертаються, оформляю документи для тварин, у тому числі для їхньої евакуації за кордон. Крім того, я займаюся всіма питаннями, що пов'язані зі здоров'ям і утриманням тварин у притулку ГО «Зоопатруль» у місті Ірпені. Зокрема у вересні за підтримки фонду «Ластівка Фаундейшн», USAVA й співпраці з американською ветеринарною лікаркою Меган Романо на базі притулку мною була організована програма безкоштовної стерилізації тварин міста Ірпеня.

- Де можна відстежувати діяльність вашої організації?

- Ми маємо сторінки в таких соціальних мережах, як «Інстаграм», «Твіттер», «Фейсбук», де намагаємося виставляти фото- й відеозвіти наших виїздів, перебіг лікування врятованих тваринок, а також котиків і собачок, які шукають дім. Повний перелік соцмереж ви можете знайти за покликанням: https://linktr.ee/zoopatrul

- Як можна допомогти Громадській організації «Зоопатруль»?
- Як я вже згадувала, ми дуже активно здійснюємо нашу волонтерську діяльність не лише в Києві та області, а й на інших територіях України, тому будь-яка допомога ніколи не буде зайвою. Ось наші реквізити:
Приват: 4731219645331848
Монобанк: 5375 414132435719
Ревнюк Дмитро
Також ви можете допомагати нашій організації на постійній основі, ставши її «патроном»: https://www.patreon.com/zoopatrul
Студентка 5 курсу 2 групи Дар’я Балидіна
Староста Іщенко Ярослава

Куратор доцент Тупицька Ольга

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook