Наші символи – наші святині

22 квітня 2022 року
факультет землевпорядкування

        Великдень або Світле Христове Воскресіння є символом радості, віри, надії, любові, очікування зустрічі з непізнаним, з вічною таємницею буття. Цього дня найрідніші збираються разом за великоднім столом, в центрі якого – посвячені паска, писанки, ковбаска. Звідусіль лунають щирі побажання щастя, здоров’я, Божого благословення! Світ наповнюється добром та милосердям. Разом зі своїми родинами відзначають Великдень і наші студенти. Про його глибинну сакральну суть, традиції та звичаї святкування студенти факультету землевпорядкування говорили під час виховних годин з з наставниками – викладачами кафедри землевпорядного проектування: Кустовською Оксаною, Гунько Людмилою, Колгановою Іриною та Чумаченком Олександром.


       В нашого народу побутують чудові великодні звичаї та обряди, які передаються від покоління до покоління. На жаль, частина з них вже призабута і було б добре, якби молодь вивчала їх та відроджувала для себе, для своїх дітей, а діти своєю чергою передали нащадкам, бо народна творчість дуже багата й різноманітна. Під час заходу увага студентів була приділена створенню писанок, адже кожен символ на них, колір, їх поєднання мають магічне обрядове значення. Це ті вічні знання, які кожен з нас має пам’ятати та нагромаджувати, як безцінне надбання свого народу.


       Цікаво, що мальованки – розписані яйця, малюнок та колір якого наноситься майстром на власний розсуд, втрачають сакральний зміст. Подібні виховні години викликають у студентів непідробний інтерес, бо пробуджують глибинні, успадковані на генетичному рівні від дідів-прадідів знання, накопичені сотнями поколінь предків.

 

Староста 2 курсу 1 групи,
Вероніка Волинець

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook