ШЛЯХАМИ ФІЛОСОФА СКОВОРОДИ

10 листопада 2022 року

 

1Виповнюється 300 років від дня народження на нашій землі великого сина українського народу, мислителя, філософа, письменника, педагога Григорія Савича Сковороди. Він і через три сотні літ залишається нашим сучасником, чиї мудрі поради допомагають і ще будуть допомагати нашому народу. Прилучитися до його мудрості, світлого поетичного слова справа честі і для нас.

Святкування 300-річчя Григорія Сковороди, яке припадає на 3 грудня – одна з ключових культурно-мистецьких подій 2022 року, по всій країні організовуються і проводяться тематичні заходи.

10 листопада в читальному залі бібліотеки відбулось занятття-подорож «Шляхами філософа Сковороди». Захід проводився в рамках тижня циклової комісії і організований викладачками комісії Олександрою БОЙКОАнною ЮДІНОЮ, Ганною П’ЄНТАК та працівниками бібліотеки.

Завідувачка бібліотеки Ольга МИХАЙЛИШИН презентувала студентам екскурс у життєвий і творчий шлях Григорія Сковороди та зробила акцент, зокрема на літературній спадщині, яка досить розмаїта і багатогранна. Показово, що майже в усіх творах щасливо поєднується Сковорода-філософ і Сковорода – художник слова.

4

Анна ЮДІНА зацікавила присутніх цікавими фактами з життя видатного українця, філософа-містика, богослова, поета та  педагога, який був чи не найцікавішою постаттю історії українського духу.

3

Те, що музика в житті нашого славетного генія Григорія Сковороди була домінантою світосприйняття, відзначила Олександра БОЙКО. Виняткові музичні здібності – досконалий слух, чудовий голос, володіння багатьма інструментами, талант композитора і педагога – були засобом передавати філософію буття й світобачення. Це до сьогодні відчувається в особливій музичній мові – проникливій, сердечній, зрозумілій усім.

257

Декламація поезій студентами Христиною ГУРКО та Софією САВЧУК (гр.ОФП-21М), Володимиром ФЛЬОНЦОМ та Віктором ЗАВОДЕЦЬКИМ (гр, А-21М) зі збірок «Сад божественних пісень» і «Байки Харківські» – це яскраве  підтвердження слова Сковороди, яке звучить, не втрачає своєї життєвості, свого пізнавального і естетичного значення і в наш час.

6

На виставці представлені літературно-критичні та художні видання, з якими ознайомилися студенти.

Тож долучаймося до слова, творчої спадщини, філософії, постулатів життя Григорія Сковороди – одного з найвидатніших діячів вітчизняної демократичної культури минулого!

Ганна ПЄНТАК,
голова циклової комісії гуманітарних дисциплін
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook