Зустріч студентів механіко-технологічного факультету з Володимиром Гонським: дух героїв - надає нам сили

3 листопада 2022 року
   В світлі останніх подій, пов’язаних із зухвалою агресією ворога, в українському суспільстві, на високому рівні свідомості, зміцнюється фундамент патріотичної стійкості, підвищується рівень розуміння національних цінностей, народного надбання та історичного місця нашої держави, у світовій спільноті. Молодь, завжди потужно зливається з потоком мінливості політичних, економічних та етнічних обставин, у нашій країні, і часто знаходиться у пошуку істини, в історичному ланцюжку формування української державності, її унітарності та незалежності. Як відомо, становлення істини – потребує доказової бази, що включає в себе знання та чіткі факти досліджень. У випадку державотворення, такою базою, володіють безпосередні учасники політичних подій, дослідники історичних матеріалів та профільні науковці. Зустріч студентів, з такими людьми, завжди розкриває цікаві, а інколи, і невідомі віхи формування нашого суспільства.

   Саме така зустріч, студентів механіко-технологічного факультету з публіцистом, громадсько-політичним діячем, науковцем і заслуженим діячем мистецтв України, Володимиром Гонським, відбулася 28 жовтня 2022 року, у дворі навчального корпусу 11. Знання, просвітництво і творчий потенціал гостя, не залишили байдужим жодного відвідувача заходу. На зустрічі обговорювалися видатні постаті нашої країни, історичні шляхи державотворення, унікальність колориту нації та культура поведінки молодої особистості. Спілкування активно супроводжувалося патріотичними піснями, за участю всіх присутніх. Студенти активно задавали питання гостю, цікавились справедливістю історичних подій, прагнули почути думку публіциста, в аналізі діяльності органів влади, на різних етапах розвитку нашої держави. В розмові, багато уваги приділялося кривавим діям росії, у відношенні українського народу, його етносу і культури.

   Володимир Васильович познайомив студентство із основними матеріалами, описаними у його книзі «Людина і нація. Час воїнів». У книзі зібрано соціофілософські, історичні та політологічні матеріали на актуальні для нашого часу теми: про національну ідею як рушій прогресу, про героїв національно-визвольної боротьби українського народу, про мову як чинник формування людини і нації, про геноцид українського народу, про роль Майдану.

   Екземпляр видання, зі своїм підписом, наприкінці зустрічі, автор подарував одному з найбільш ерудованих студентів першого курсу, Сергію Коваленку.
   Механіко-технологічний факультет, висловлює щиру вдячність Володимиру Васильовичу за його патріотичну позицію, моральні чесноти та талант спілкування з молоддю. Все буде Україна! Ми обов’язково переможемо!

 

Ігор Сівак, заступник декана з навчальної та виховної роботи механіко-технологічного факультету
 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook