Навчально-науковий гурток «Entomologist» продовжує свою діяльність

1 листопада 2022 року

   Студенти пізнавального гуртка «Entomologist» на чолі зі старостою Оленою Логвиненко, в рамках наукової роботи, продовжили свою діяльність з оволодінням нових знань. Сьогодні команда гуртка складається із 22-х учасників.


   22 жовтня, на запланованому заході учасники ознайомились з видовою різноманітністю ентомофагів, які використовуються в регулюванні чисельності шкідливих організмів. Відомо, що розвиток органічного землеробства передбачає постійне розширення застосування безпечних для людини і тварин методів захисту рослин. В останні роки все більше світова спільнота освоює технології органічного землеробства та рослинництва, а це означає відмову від використання будь-яких хімічних препаратів. Керівник гуртка Ольга Статкевич, що наразі у світі лабораторно вирощують понад 150 видів хижих і паразитичних членистоногих, які використовуються у біологічному контролі в Європі. Зокрема, членистоногі включають чотири таксономічні групи: в першу чергу Hymenoptera (52,2 %, 120 видів), Acari (13,1 %, 30 видів), Coleoptera (12,2 %, 28 видів) і Heteroptera (8,3 %, 19 видів) та ін.


   Ще донедавна Україна була єдиним та беззаперечним лідером у світі з біологічного захисту рослин. Ми дізнались, що на території країни працює понад 60 біолабораторій, котрі успішно вирощують і реалізують ентомофагів. При цьому, масово розмножують такі види ентомокультур як: Trichogramma pintoi, T. еvanescens, Т. dendrolimi та Habrobracon hebetor.


   На завершення онлайн-зустрічі гуртка, Ольга Ігорівна запропонувала виконати цікаве дослідження. Зокрема, на період жовтень-листопад, змайструвати штучні гнізда для перезимівлі корисної ентомофауни та розмістити їх в природних стаціях. Також, заплановано підготувати матеріали до Міжнародної наукової конференції «Молодіжна наука заради миру та розвитку».
   Студенти висловили подяку керівнику гуртка Ользі Статкевич та старості гуртка Олені Логвиненко за можливість отримувати актуальну та цікаву інформацію.

 


Олена Логвиненко,
староста наукового гуртка «Entomologist» 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook