МОЛОДІ НАУКОВЦІ ПЕРШОГО РОКУ НАВЧАННЯ ОНП «НЕЗАРАЗНА ПАТОЛОГІЯ ТВАРИН» ПОЧАЛИ ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНІ ДОСЛІДЖЕННЯ

31 жовтня 2022 року
ФВМ НУБіП України

        Навіть в умовах повномасштабної війни українська молодь продовжує розвиватися та допомагати Україні виборювати перемогу, ініціює та впроваджує реформи, робить наукові відкриття та генерує креативні проекти. Слід зазначити, що в університеті приділяється велика увага підготовці аспірантів і як майбутніх кваліфікованих науково-педагогічних кадрів, які візьмуть від старшого покоління вчених кращий досвід роботи зі студентами.

У надзвичайно складний, відповідальний для нашої країни час кафедра біохімії і фізіології тварин ім. акад. М.Ф. Гулого поповнилася новими молодими науковцями за спеціальністю 211 «Ветеринарна медицина», ОНП «Незаразна патологія тварин». Докторант нашої кафедри Тодорюк Василь Борисович, аспіранти Химинець Павло Степанович, Ільчишин Марія Михайлівна – науковий консультант та керівник, доктор ветеринарних наук, професор Карповський В.І.; Ковальчук Олександр Олександрович – науковий керівник, доктор ветеринарних наук, професор Томчук В.А.; Кравчук Світлана Володимирівна – науковий керівник, доктор ветеринарних наук, доцент Журенко О.В.
Підготовка докторів філософії (третій освітньо-науковий рівень вищої освіти) здійснюється за спеціальностями:
211 – "Ветеринарна медицина", освітньої програми "Незаразна патологія тварин" за двома спеціалізаціями: "Біохімія" та "Фізіологія тварин"
091 – "Біологія" за спеціалізацією "Біохімія"
Теми дисертаційних робіт аспірантів, науковий напрямок досліджень, їх актуальність були обговорені та внесені пропозиції на засіданні кафедри та Вченій раді факультету.
Науковий напрямок дисертаційних робіт є з’ясування питань фізіології вищої нервової діяльності та автономної нервової системи тварин, а також кортико-вегетативної регуляції фізіологічних функцій організму тварин у стані норми та патології; активність ензимів плазми крові, застосування наноаквахелатів.
Згідно визначених тем молоді науковці разом зі своїми науковими керівниками розпочали дослідження в ТОВ « Молочні Ріки», с. Опільсько Львівська обл. Агрокомпанія «Молочні ріки» входить до групи компаній разом із відомим агрохолдингом «Західний Буг» і фактично є тваринницьким підрозділом останнього. Підприємство нині має три тваринницькі ферми, розташовані у двох районах Львівської області. Загальне поголів’я великої рогатої худоби становить 1400–1500 голів, а дійне стадо, у тому числі сухостійні корови — 950 корів чорно-рябої породи.
Експериментальні дослідження залежно від тем аспірантів будуть також проведені у ТОВ Кошет, яке знаходиться в Закарпатській області, Мукачівського району. Свинокомплекс закритого типу з повним циклом виробництва, максимальна кількість тварин в господарстві 7000 голів, частина біохімічних досліджень буде виконана у міжкафедральній лабораторії ветеринарно діагностичних досліджень факультету.

Тож побажаємо нашим молодим науковцям відмінного навчання та успішного завершення докторантури і аспірантури написанням дисертацій і здобуттям диплома доктора філософії у відповідній галузі.

З Україною в серці продовжуємо жити і творити!
 Віталій Журенко,
старший викладач кафедри,
кандидат ветеринарних наук
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook