ПРО РОБОТУ ПЕДАГОГІЧНОЇ РАДИ КОЛЕДЖУ

28 жовтня 2022 року

 

0125 жовтня відбулося чергове засідання педагогічної ради коледжу.

234

Традиційно розпочали засідання з привітання жовтневих ювілярів – Олексія НЕСТЕРЕНКАНаталії ЮРЧИШИН та Надії ОБЕРСЬКОЇ.

1

Далі відповідно до порядку денного Світлана ПИЛИПИШИН ознайомила присутніх з доповіддю Олега ШАРОВА «Особливості управління закладами фахової передвищої освіти в умовах воєнного часу». Директорка окреслила наступні питання:

  • Освітяни та війна.
  • Повноваження та лідерство.
  • Нове законодавство про фахову передвищу освіту.
  • Освіта та праця. Дуальна освіта.
  • Час цифрових технологій.
  • Моніторинг працевлаштування.

Протягом жовтня відбулось чимало заходів, в яких взяли участь чи були безпосередніми організаторами студенти і викладачі коледжу, а саме: виставка Олега ШУПЛЯКА на тему: «Україна - вісь земна і небесна»; до Всесвітнього дня туризму, ДІАЗ у м. Бережани спільно із ВСП «Бережанський фаховий коледж НУБіП України» провели студентську конференцію «Комплекс замку Синявських у трансформаціях часу»; святковий концерт та урочистості з нагоди Дня працівників освіти; засідання навчально-методичної ради; круглий стіл на тему «Наукове становлення соціології: від історичних витоків до сучасності»; виховна година щодо профілактики правопорушень серед студентської молоді; дослідження арсенальної башти Бережанського замку учасниками секції Робототехніка філії МАН на базі Бережанського фахового коледжу; зустріч з письменницею Галиною КОЗАК та презентація її історичної повісті «Вигнанці»; урок мужності «Нескорена нація: від козацтва до сьогодення»; бесіда-диспут на тему: «Здорове харчування – вимога сьогодення»; «Математичний КВК»; круглий стіл «Організація практичної підготовки здобувачів освіти аграрних закладів фахової передвищої освіти»; інтелектуально-пізнавальна гра з інформатики «Найрозумніші».

6

Наступною виступила завідувачка навчально-методичної лабораторії Олександра БОЙКО, яка проаналізувала результативність написання студентами І курсу контрольних робіт на зріз шкільних знань та говорила про необхідність покращення їх якості, хоча, якщо порівняти з результатами 2021 року, цьогорічні показники є набагато кращими.

7

Далі відповідно до порядку денного виступила Маріанна МИХАЙЛИШИН. Ґаджети є невід’ємною частинкою сучасного життя, тому використання їх в освіті відіграє важливу роль. Але під час використання сучасних технологій необхідно завжди віддавати перевагу безпосередньо процесам живого спілкування.

8

Наступна доповідачка – завідувачка навчально-методичного кабінету Оксана ЛЕЩИШИН – запропонувала затвердити, взявши за основу (доповнити і затвердити згодом в цілому), Положення про порядок та умови здійснення вибору навчальних дисциплін студентами ОПС «Фаховий молодший бакалавр» ВСП «Бережанський фаховий коледж НУБіП України». Шляхом голосування рішення прийнято одноголосно.

Потім доповідачка запропонувала розглянути і затвердити педагогічною радою курси підвищення кваліфікації із вказаною кількістю годин та кредитів таким викладачам:

  • Оксані ЛЕЩИШИН;
  • Ганні ВОВК;
  • Ользі Якимович;
  • Людмилі БІЛАН;
  • Ірині КІЗИМІ.

Шляхом голосування рішення прийнято одноголосно.

9

В різному Олег АНДРУСЯК проінформував про практику на сільськогосподарських підприємствах в Німеччині, окреслив основні вимоги та терміни подачі заяв для участі в конкурсі відбору.

10

Також Олег КАЛАТАЛО доповів про умови сільськогосподарської практики за програмою ШВЕЙЦАРІЯ Agroimpuls (Агроімпульс).

5

Насамкінець Світлана ПИЛИПИШИН побажала усім тихих відпусток, міцного здоров'я, спокійного і мирного неба над головою.

Галина ПАНЬКІВ,
секретарка педагогічної ради
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook