Круглий стіл «Україна-ЄС: оновлення відносин»

27 жовтня 2022 року

 20 жовтня 2022 р. Українська асоціація викладачів та дослідників європейської інтеграції спільно із Національним університетом ім. Івана Франка (м. Львів) за підтримки програми “European Parliament to Campus” та Асоціації колишніх членів Європейського Парламенту в рамках проєкту Еразмус+ Жан Монне “EU–EaP Future Avenues: Boosting Joint Initiatives of Academia and Civil Society in Ukraine” провели онлайн круглий стіл  на тему «EU-Ukrainian Relations: Updating and Upgrading». До заходу долучилось понад 100 учасників: викладачі та студенти із різних вузів України. Від НУБіП України у роботі круглого столу прийняли участь: к.е.н., доцент кафедри адміністративного менеджменту та ЗЕД Олександр Файчук  та студенти 3 курсу англомовної групи факультету аграрного менеджменту.

Із вітальним словом до учасників заходу звернулась Голова правління Української асоціації викладачів і дослідників європейської інтеграції Ірина Сікорська.

У ролі ключового спікера виступила член Європейського Парламенту трьох скликань (2004-2019 рр.) Анна Гомес.

У своїй доповіді вона поділилась із учасниками досвідом непростого шляху європейської інтеграції Португалії, яка приєдналась до Європейського економічного співтовариства у 1986 р. На думку доповідача, цей досвід потрібно врахувати Україні в процесі ї інтеграції до Європейського Союзу. Варто зазначити, що пані Гомес неодноразово відвідувала нашу державу. Вона була у складі делегації від Європейського Парламенту, яка у січні 2014 р. прибула до Києва, щоб підтримати український народ у боротьбі за свободу, демократію і краще життя під час Революції Гідності. У своїй промові Анна Гомес наголосила на тому, що боротьба за європейські цінності є складним, але надзвичайно важливим для суспільства процесом. Наприкінці виступу, вона  виразила свою всебічну підтримку народу України у війні проти росії та побажала українцям швидкої перемоги над агресором.

Висловлюємо вдячність Українській асоціації викладачів та дослідників європейської інтеграції за надану можливість бути присутніми на цікавому і корисному заході.

Слава Україні!

Героям Слава!

Підготував:

к.е.н., доцент

Іван Міщенко

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook