Участь у конференції «TRENDS IN REGIONAL DEVELOPMENT IN THE EU COUNTRIES 2022»

24 жовтня 2022 року

 

   21 жовтня 2022 року відбулася 8-ма Міжнародна науково-практична конференція «TRENDS IN REGIONAL DEVELOPMENT IN THE EU COUNTRIES 2022», підготовлена Варшавським університетом наук про життя у співпраці із Латвійським університетом природничих наук і технологій та Латвійською академією сільськогосподарських і лісівничих наук, у якій у рамках наукового стажування взяла участь д.е.н., доцент кафедри економічної теорії Бутенко В.М.



   З привітальним словом виступили Джоана Швацка-Мокрицка, професор, голова наукового комітету Варшавського університету наук про життя, Маріуш Мачейчак, професор, директор Інституту економіки і фінансів Варшавського університету наук про життя, Ірина Архіпова, професор Латвійського університету природничих наук і технологій. Вони відзначили велике значення даного наукового заходу для подальшого регіонального розвитку країн Європейського Союзу, особливо в умовах сучасних викликів та побажали плідних дискусій науковцям.
   На конференції було розглянуто багато важливих питань, котрі стосувалися різних сфер економічного розвитку регіонів. Зокрема професор Джоана Швацка-Мокрицка розглянула сучасні тренди розвитку ринку кондитерських виробів у Польщі.

   Професор Сандія Жеверта-Рівза представила результати дослідження про вплив пандемії Covid-19 на процеси діджиталізації підприємств, зайнятих у секторах біоекономіки.

   Професор Анна Татарінцева зупинилася на аналізі ситуації в різних сферах економіки Латвії, яка склалася після пандемії Covid-19.

   Про особливості сталого розвитку в різних регіонах Європейського Союзу доповіла професор Тетяна Бойкова.

   Також на конференції було розглянуто багато інших актуальних питань, котрі стосувалися енергетичної кризи та шляхів її подолання, питань розвитку економіки замкнутого циклу, державної підтримки підприємств агарної сфери в період пандемії, проблеми транспортного сполучення в сільських регіонах, питання розвитку туризму в країнах Балтії.

   Також заслухано було доповідь Бутенко В.М. стосовно ситуації в аграрному секторі в умовах війни.

   Під час конференції було обговорено важливі питання, проведено змістовні дискусії, визначені основні пріоритети регіонального розвитку.

   Дякуємо організаторам, зокрема Варшавському університету наук про життя та за підготовку та проведення цікавого та змістовного наукового заходу.

Віра Бутенко,

д.е.н., доцент кафедри економічної теорії

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook