Регулярне відвідування гуртожитку як важлива складова роботи наставника групи

22 жовтня 2022 року

   Регулярне відвідування гуртожитку є важливою складовою роботи наставника академічної групи. Загалом, виховна діяльність науково-педагогічного працівника – куратора - є не менш важливою за його навчальну або наукову діяльність, а в умовах воєнного часу значення цієї складової роботи викладача значно зростає.
   Керівництво НУБіП України звертає увагу на те, що виховна робота повинна носити не стихійний характер, а перерости у співпрацю на постійній основі кураторів груп, батьків та студентів. Завдяки цьому студенти залучаються до активної діяльності в університеті, та створюється сприятливий морально-психологічний клімат в академічних групах, на курсах та, загалом, на факультеті. Наставники груп повинні допомагати студентам в організації їх дозвілля та стежити за дотриманням вимог щодо проживання у гуртожитках. В умовах воєнного стану, важливим аспектом є постійний моніторинг місця перебування студентів, проведення регулярних інструктажів щодо необхідності дотримання правил поведінки під час повітряних тривог, зокрема, щодо перебування в укриттях.
   У цьому зв’язку, 21 жовтня 2022 року Катерина Алексеєва, наставник студентів-першокурсників 5 групи (з англійською мовою викладання дисциплін), відвідала своїх підопічних, перевірила кімнати та поспілкувалась з Юрієм Івашко, заступником завідуючого гуртожитку № 2.
   Потрібно сказати, що студенти навіть зраділи, коли неочікувано до кімнати завітав їх наставник. Дівчата та хлопці одразу ділилися своїми новинами з університету, запитували порад та вислуховували відповіді.


   Стан кімнат, де проживають студенти 5 групи першого курсу, є, в цілому, задовільним, хоча деякі поради щодо організації побуту наставник все-таки дала і пообіцяла допомогти з вирішенням цих питань. Це є зрозумілим, адже першокурсники тільки звикають до життя у Києві, тому ще не встигли повністю освоїтись та придбати все необхідне.


 

 Приємно бачити, як самостійне життя на очах змінює вчорашніх школярів, і як швидко вони дорослішають! Будемо сподіватися, що вже скоро над всією нашою Батьківщиною буде мирне небо, а студенти факультету аграрного менеджменту зможуть насолоджуватися перевагами та радощами студентського життя!

Катерина Алексеєва,
доцент кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook