Жовтневе засідання кафедри. Затверджуємо теми аспірантам 1 року навчання.

21 жовтня 2022, 9:00

14 жовтня 2022 р. відбулося он-лайн засідання кафедри ветеринарної гігієни імені професора А.К.Скороходька. Присутніми на засіданні були: зав. кафедри доктор вет. наук, доц. Кучерук М. Д., проф. Засєкін Д.А., проф. Захаренко М.О., проф. Якубчак О.М., проф. Ткачук С.А., проф. Шевченко Л.В., доц. Таран Т.В., Галабурда М.А., доц. Кос'янчук Н.І., доц. Соломон В.В., доц. Михальська В.М., доц. Поляковський В.М., старший викладач Димко Р.О., Гриб Ю.В., зав. лаб. Постой Я.А., інженер Міснянкіна Ж.П., ст. лаборанти Приступлюк Є.М., Мазяр І.О., лаб. Яворський В.С.,   аспіранти Мартиненко О. А., Локес С. І., Садварі В. Ю.

Зав. каф. Кучерук М.Д. виступила про підсумки проведення Міжнародної конференції до 100-річчя кафедри, яка зазначила про успішне проведення конференції та активну участь НПП кафедри в організації її проведення.

Керівники аспірантів професори Якубчак О.М. та Шевченко Л.В. запропонували затвердити теми дисертаційних робіт аспірантам 1 року навчання. На засіданні обговорювалося також питання проведення профорієнтаційної роботи та залучення слухачів на консультаційно-підготовчі курси. Свої здобутки і пропозиції висловили НПП кафедри. Завідувач кафедри зазначила про необхідність активізації даного виду діяльності.

Заслухали звіти керівників наукових гуртків кафедри. Доцент Галабурда М.А., яка є керівником гуртка «Інновації та дорадництво у ветеринарно-санітарній експертизі харчових продуктів і кормів», зазначила, що 3 учасники даного гуртка взяли участь у конкурсі наукових робіт та 2 з них пройшли у 2 тур конкурсу. Також Галабурда М.А. звітувала про активну участь студентів у конференціях та публікаціях.

Проте зав. каф. Кучерук М.Д. запропонувала активніше долучати студентів не тільки до наукової роботи кафедри, а і до публікацій наукових статей, особливо у журналах, що входять до наукометричних баз даних scopus і web of science. Старший викладач Димко Р. О. доповів про результати роботи гуртка «Ветеринарна санітарія і гігієна», що включає також участь 1 студента у 1 турі наукових студентських робіт та публікації тез.

Слухали також завідувача кафедри Кучерук М.Д. про затвердження проф. Шевченко Л.В. рецензентом по електронному курсу "Гігієна тварин", розробленого доц. Михальською В.М.

За результатами засідання кафедри затвердили: 1. Інформацію зав. каф. Кучерук М. Д. про підсумки проведення міжнародної конференції до 100 річчя кафедри прийняти до відома.
2. Затвердити теми дисертаційних робіт аспірантам 1 року навчання у наступній редакції: «Оцінка інтенсивності передачі стійкості мікрофлори молока до антибіотиків в процесі його переробки» (аспірант Мартиненко О.А., науковий керівник – професор Якубчак О.М.), «Санітарно-гігієнічна оцінка ковбасних виробів за обробки культурами молочнокислих мікроорганізмів» (аспірант Локес С. І., науковий керівник – професор Шевченко Л. В.), Безпечність та якість крафтових сирів з овечого молока за обробки культурами молочнокислих бактерій (аспірант Садварі В.Ю., науковий керівник – професор Шевченко Л. В.).
3. Активізувати роботу щодо проведення профорієнтаційної роботи та залучення слухачів на консультаційно-підготовчі курси.
4. Звіти доцента Галабурди М. А. та старшого викладача Димка Р. О. про роботу гуртків кафедри схвалити.
5. Інформацію про дотримання виконавчої дисципліни у військовий час та забезпечення проведення лабораторних і практичних очних занять на кафедрі прийняти до відома.
6. Затвердити професора Шевченко Л.В. рецензентом електронного курсу "Гігієна тварин", розробленого доц. Михальською В.М. "Гігієна тварин".

Рішення прийнято відкритим голосуванням одноголосно.

 


Секретар кафедри       Тетяна Таран

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook