КРУГЛИЙ СТІЛ «ОРГАНІЗАЦІЯ ПРАКТИЧНОЇ ПІДГОТОВКИ ЗДОБУВАЧІВ ОСВІТИ АГРАРНИХ ЗАКЛАДІВ ФАХОВОЇ ПЕРЕДВИЩОЇ ОСВІТИ»

20 жовтня 2022 року

118 жовтня відбувся круглий стіл «Організація практичної підготовки здобувачів освіти аграрних закладів фахової передвищої освіти», в якому взяли участь керівники аграрних закладів фахової передвищої освіти, адміністрація та методисти науково-методичного центру вищої та фахової передвищої освіти. Серед учасників зустрічі і керівники ВСП НУБіП України – Юрій Садварі, Володимир Альохін, Сергій Кропивко, Олена Литовченко, Світлана Пилипишин. На заході розглядалися питання особливостей організації практичної підготовки в умовах воєнного стану, правового регулювання діяльності закладів фахової передвищої освіти, роботи закладів фахової передвищої освіти в осінньо-зимовий період, шляхів поліпшення комплексного методичного забезпечення освітнього процесу тощо.

Перед директорами виступили спікери заходу: директорка НМЦ ВФПО Тетяна Іщенко, заступник директора з навчально-методичної роботи Микола Хоменко, які цікаво та змістовно висвітлили особливості організації освітнього процесу в умовах воєнного стану, міжнародну співпрацю та проходження практичної підготовки студентами за кордоном. Учасники заходу отримали корисну інформацію про внутрішній контроль якості освіти, роботу фахових методичних об’єднань та підготовку підручників й електронних посібників.

5

8

Після цього відбувся обмін досвідом з питань практичної підготовки здобувачів фахової передвищої освіти, роботи коледжів в осінньо-зимовий період та виконання сільськогосподарських робіт в навчально-дослідних господарствах закладів освіти. Досвідом роботи фахових коледжів в умовах воєнного стану ділилися директори ВСП «Мукачівський фаховий коледж НУБіП України» Юрій Садварі, ВСП «Немішаївський фаховий коледж НУБіП України» Володимир Альохін, Липковатівського аграрного фахового коледжу Микола Таркан, Іллінецького аграрного фахового коледжу Василь Пиндус, заступниця директора з навчальної роботи ВСП «Бердянський фаховий коледж Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного» Ірина Ніколаєва. Колеги представляли різні куточки нашої країни Закарпаття, Київщину, Харківщину, Вінниччину, Запоріжжя. Та проблеми, які переживають колективи коледжів у воєнний стан, у всіх однакові:

  1. Організація форми навчання, щоб і безпечно було для учасників освітнього процесу і якість освіти від цього не зменшувалася;
  2. Практична підготовка студентів;
  3. Безпека працівників та здобувачів освіти;
  4. Робота закладів освіти в зимовий час;
  5. Перебої з електропостачанням;
  6. Фінансова нестабільність, секвестр бюджетів коледжів у 2022 році.

346

7

Хтось з них пережив окупацію, хтось і досі потерпає від ворожих куль і ракет, котрийсь коледж на сьогодні переміщений у більш безпечне місце, але усі працюємо на перемогу, тримаємо освітянський фронт, успішно провели вступну кампанію 2022 року, готуємося до зими. Віримо у перемогу України над ворогом!

Світлана Пилипишин,
директорка Бережанського фахового коледжу
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook