PhD: черговий лекційний день освітньої підготовки здобувачів аспірантури (лектори: акад. С. Ніколаєнко, д.е.н. О. Жемойда)

20 жовтня 2022 року
НУБіП України

 

 Відповідно розкладу навчання аспірантів денної/вечірньої форм першого року, 19 жовтня 2022 року відбулась чергова лекція з дисципліни «Педагогіка та управління закладами вищої освіти», лектором якої був доктор педагогічних наук, професор Станіслав Миколайович Ніколаєнко. Навіть вкрай напружена безпекова ситуація та гарячий період акредитацій ОНП PhD, в яких очільник Університету завжди задіяний не стали на заваді безпосередніх обов’язків науково-педагогічного працівника.

 

   В онлайн-форматі ректор презентував актуальну тему сьогодення – «Професійні вимоги до керівника закладу освіти. Етика керівника закладу освіти». Під час лекції аспіранти мали можливість ознайомитись із основними вимогами та професійно-кваліфікаційними характеристиками; роллю іміджа керівника, стилями керівництва, типологією стилів лідерства; принципами і прийомами в діяльності керівника; етичними проблемами навчально-виховного процесу. Лектор зосередив увагу на розділі професійної етики керівника навчального закладу, розглянувши типи та класифікації конфліктів, стилі поведінки особистості в конфлікті проаналізувавши культуру розв’язання конфліктів.

   На другій парі з викладання дисципліни «Організація проведення наукових досліджень» здобувачі аспірантури слухали лекцію від директора департаменту торговельних угод та розвитку експорту Мінекономіки України, доктора економічних наук Олександра Віталійовича Жемойди. У форматі живої дискусії на власному досвіді спікер поділився особистими думками та досвідом на тему діяльності України у світовій організації торгівлі та чинних регіональних торговельних угод.

   Вже вкотре лекції вищезазначених дисциплін викликали багато запитань та жвавий інтерес з боку здобувачів третього освітньо-наукового рівня. Тримаємо наш освітній фронт разом та впевнено крокуємо до перемоги.

Віталій Вакуленко,
завідувач відділу аспірантури

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook