Бутрій Олександра та Підгайко Анастасія про участь у програмі Erasmus+ та інші перспективи для студентів спеціальності «Філологія (німецька мова)»

18 жовтня 2022 року
Ще під час вступу до університету завідувач кафедри іноземної філології і перекладу Амеліна Світлана Миколаївна розповідала нам про широкі можливості навчатися і працювати закордоном. Про програму Erasmus+ ми дізналися ще на першому курсі та з нетерпінням чекали нагоди взяти в ній участь. І от, будучи на третьому курсі, ми вирішили скористатися можливістю стати студентами за обміном і поїхати до іншої країни, а саме до Чехії.

  Чехія зустріла нас привітно, теплою і сонячною погодою. У гуртожитку ми почуваємося, як вдома. Хороші умови, приємний персонал і затишні кімнати – усе це дозволяє нам почуватися комфортно. Величезним плюсом є те, що гуртожиток і всі навчальні корпуси знаходяться поруч. Також у студентському містечку є бібліотека, кафе, їдальня, місця для занять спортом тощо.
  Нам пощастило, що у нас з’явилася можливість дізнатися і випробувати на собі іншу модель освіти. Викладачі університету висококваліфіковані, добрі, чуйні, ставляться з розумінням до іноземних студентів, у тому числі й до українців. Також дуже зручним для студентів є наявність навчального онлайн порталу. Усе це в комплексі із новітнім оснащенням сприяє бажанню вчитися. А ще ми не можемо не радіти можливості практикувати німецьку і англійську мови як спосіб комунікації з друзями-іноземцями і викладачами.

   Оскільки програма передбачає навчання протягом одного семестру, ми намагаємося брати від неї по максимуму. Тому ми відвідуємо різні заходи, воркшопи, семінари, студентські вечірки. А також для студентів організовується безліч поїздок до різних куточків Чехії.
   Ми вдячні своєму рідному університету НУБіП за цей дорогоцінний досвід, за можливість вдосконалити свої навички та вміння філологів-перекладачів, використовуючи мову безпосередньо на практиці.

   Ми наполегливо рекомендуємо студентам спеціальності «Філологія (німецька перша мова)» брати участь у цій програмі. Ви точно про це не пошкодуєте!

Бутрій Олександра, Підгайко Анастасія,
студентки 3 курсу
спеціальності «Філологія (німецька мова)» 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook