Підсумки круглого столу «Особливості діяльності органів даржавної влади в умовах воєнного стану в Україні»

5 жовтня 2022 року

 

Події останніх семи місяців внесли корективи у діяльність органів державної влади та органів місцевого самоврядування України. Особливості діяльності органів влади в умовах воєнного стану викликають неабиякий інтерес з боку громадськості. Тому наразі актуальним є обговорення діяльності цих органів в надскладних реаліях сьогодення.
   В рамках Тижня правових знаньякий щорічно проводиться на юридичному факультеті напередодні свята Дня юриста.
Кафедрою адміністративного та фінансового права організовано та проведенно круглий стіл на тему «Особливості діяльності органів даржавної влади в умовах воєнного стану в Україні».
   Модератором заходу Оленою Артеменко, було відзначено неабиякий інтерес з боку громадськості до діяльності органів державної влади . Тому наразі актуальним є обговорення діяльності цих органів в надскладних реаліях сьогодення.
   З вітальною промовою виступила очільниця факультету Олена Яра, якапривітала присутніх з наступаючим Днем Юриста та відкрила засідання круглого столу. Також зазначила, що такі заходи щороку збирають фахівців, відданих нашій шляхетній справі. «Це чудова нагода та можливість для спеціалістів і науковців, обмінятися досвідом, новими напрацюваннями, досягненнями, відкриттями у законодавчій сфері нашої держави. Переконана, що професіоналізм, знання, досвід і високі людські якості наших спеціалістів, потужний науковий, освітній та технологічний потенціал країни дають усі можливості продовжувати ефективну модернізацію вітчизняного законодавства. Працюємо усі задля однієї спільної мети – якнайшвидшої Перемоги, кожен на своєму фронті».
   Керівник дослідницької служби Верховної ради України, заслужена діячка науки і техніки, доктор юридичних наук, професорка Леся Савченко, ознайомила присутніх з основними завданнями і функціями Дослідницької служби, механізмами співпраці з міжнародними організаціями, а також запросила студентів-магістрів на стажування в Дослідницьку службу Верховної Ради України.
   Директор департаменту міжнародних фінансових проєктів Міністерства фінансів України Катерина Елішиєва, розповіла про співпрацю з Міжнародним валютним фондом у частині впровадження та реалізації програм економічного розвитку та запевнила що міністерство докладає чимало зусиль для захисту фінансової оборони нашої держави.
   Юлія Янчук, начальник відділу з питань інформаційної безпеки Міністерства культури та інформаційної політики України, розповіла про діяльність Міністерства культури та інформаційної політики, де зауважила що даний орган забезпечує формування та реалізує державну політику у сферах культури, державної мовної політики, популяризації України у світі, державного іномовлення, інформаційного суверенітету України та інформаційної безпеки, а також забезпечує формування та реалізацію державної політики у сферах відновлення та збереження національної пам’яті, міжнаціональних відносин, релігії та захисту прав національних меншин в Україні та інше.
   Начальник відділу надання адміністративних послуг Гостомельської військової адміністрації Олексій Литвин, зупинився в своїй доповіді на особливостях здійснення та надання адміністративних послуг населенню в умовах воєнного стану.
   До заходу приєднались науково-педагогічні працівники факультету Олена ГулакОлена Артеменко, Анатолій Долгополов, Сергій СлюсаренкоОлена Улютіна, Олексій Піддубний, які обговорили гострі питання діяльності органів виконавчої влади.
 

Дякуємо всім за участь!

Мирного неба та якнайшвидшої Перемоги!!!!

 
 
 
Олена Артеменко,

Надія Стасюк 

 
 


 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook