В єдності наша сила! НУБіПівці привітали захисників і захисниць України зі святами

14 жовтня 2022, 13:00

14 жовтня ми відзначаємо одне з важливих свят для українців – День захисників і захисниць України – день, коли дякуємо усім, хто обороняє Українську Державу і згадуємо Героїв, які віддали своє життя за незалежність і територіальну цілісність України!


Так, у День захисників і захисниць України співробітники ННЦ виховної роботи і соціального розвитку, студенти університету відвідали Володарку, що на Київщині, де знаходиться унікальний музей «Звитяги та трагедії України», засновником якого є випускник НУБіП України – Олександр Ушинський. Цьогоріч музею виповнилося п'ять років з дати відкриття, з чим і вітала засновника делегація університету. Відвідавши музей, директор ННЦ виховної роботи і соціального розвитку – Сергій Михнюк подякував Олександру Євгеновичу за запрошення взяти участь у відзначенні Дня захисників і захисниць України, за усі великі справи, зроблені в ім'я України та українців.

 

«Дуже вражений експозиціями музею, особливо – російсько-української війни, Революції Гідності та Голодомору. Тисячі експонатів нагадують про ціну Свободи, Волі, Перемог. Це наше перше знайомство з музеєм, але точно не останнє», – ділиться враженнями Захар Луб'янко, студент факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК.

  

Дякували всім захисникам та захисницям України керівництво та студентство факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК, які за ініціативи ННЦ виховної роботи і соціального розвитку підготували смаколики власного приготування: український коровай, пироги із маковою та вишневою начинкою. Представники студентства відвідали один із батальйонів територіальної оборони Збройних Сил України міста Києва, привітали їх із святом та подарували домашню здобу.

 

Директорка музею історії НУБіП – Марія Поливач, яка є співорганізатором фестивалю ШЕ.Fest, який проходить в с. Моринцях на Черкащині, разом з колегами по цеху провідала козаків-захисників у КНП «Київський міський клінічний госпіталь ветеранів війни», який знаходиться в Пущі-Водиці.

«Ми говорили, обіймались, слухали, розчулювалися і намагалися передати всю свою подяку хоча б словами. Культурний фронт – теж фронт, і він важливий. Бо саме з нього формується культура і нація. Любов до своєї країни, розуміння себе як українця», - зазначає співорганізатор події Тетяна Сапсай.

 

Разом із колегами-волонтерами Марія Анатоліївна пригощала хлопців смаколиками та організувала концерт на якому виступали: Костя Кот, Ігор Двигало, Єлизавета Красніченко та сестри Тельнюк. Вів концерт Олександр Висоцький. Такі теплі зустрічі нагадують нашим героям, заради кого вони боронять Батьківщину.

 Захисники і захисниці, дякуємо… Дякуємо, що боретесь, що ми можемо говорити слова вдячності рідною мовою, рідним людям, у рідній країні. Дякуємо, що наближаєте Перемогу!!!

 

Тетяна Розбицька,
заступниця декана з виховної роботи
Марія Поливач,
директор музею історії НУБіП України
Ірина Курінна,
провідний фахівець відділу виховної роботи
та студентських справ

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook