На кафедрі розпочав свою роботу науковий гурток «In Jure»

12 жовтня 2022 року

   З метою розвитку студентської наукової та інноваційної діяльності в НУБіП України, 12 жовтня 2022 року на кафедрі цивільного та господарського права розпочав свою роботу студентський науковий гурток з римського приватного права «In Jure».


     Наукова діяльність – це важлива складова життя студента, яка дозволяє набрати велику кількість навичок і супутніх знань, що неодмінно стануть у пригоді в професійній царині майбутнього юриста. Робота в гуртку з такої обов’язкової дисципліни, на якій побудована сучасна цивілістика держав Європи, стане для студентів першого курсу юридичного факультету не тільки цікавим досвідом, а також можливістю подискутувати над актуальними правовими питаннями у вільній студентській атмосфері.
   Науковий керівник гуртка, доцент кафедри Юлія Канарик привітала студентів та зауважила, що студентський гурток з римського приватного права – це, в першу чергу, об’єднання молодих, цілеспрямованих людей, яке створює творче наукове середовище через реалізацію успішних проектів, орієнтованих на підтримку нових наукових ідей, інновацій та обмін знаннями.

    Метою роботи студентського наукового гуртка є виявлення найбільш здібних і талановитих, схильних до науково-дослідної роботи студентів.

      Основними завданнями студентського наукового гуртка є:

− забезпечення більш повного засвоєння навчального програмного матеріалу та поглиблення знань з дисципліни «Римське приватне право;

− оволодіння науково-пізнавальною методологією, розвиток наукового мислення і аналітичних здібностей, розширення кругозору та ерудиції;

− вивчення та узагальнення передової правозастосовчої практики;

− залучення студентської молоді до наукової діяльності на самих ранніх етапах навчання в університеті;

− прищеплення навичок самостійної наукової роботи;

− дослідження історико-теоретичних проблем, що виникають під час використання правових норм цивільного права і пошук шляхів їх найбільш оптимального вирішення на практиці.

− залучення до участі в наукових конференціях, семінарах, у роботі круглих столів та інших науково-дослідницьких і просвітницьких заходах.

     З переліком тематики наукових робіт у 2022-2023 навчальному році можна буде ознайомитися згодом на сайті кафедри цивільного та господарського права. Проте, тематика не є вичерпною, можна буде узгодити з керівником гуртка тему, яка задовольнятиме наукові інтереси студента. Закріплення тем наукових робіт за учасниками буде проводитись на першому установчому засіданні. Про дату та час проведення буде повідомлено додатково.

     Засідання студентського наукового гуртка проводяться не рідше двох разів на місяць з обговоренням підсумків наукових робіт, реферативних повідомлень та ін.

    В обговоренні взяли участь гуртківці. Більшістю голосів було обрано старосту гуртка – студента 1 групи юридичного факультету Всеволода Уланського. 

 

Секретарем гуртка обрано студентку 3 групи – Дану Черкасову.

      Варто також відмітити, що активна робота у науковому гуртку надасть можливість отримати додаткові бали, у кількості 20 балів, до поточної успішності з курсу «Римське приватне право». Більше того, учасники зможуть взяти участь у роботі наукових конференцій на підґрунті їхніх досліджень на гуртку, що є передумовою для отримання додаткових балів до загального стипендіального рейтингу.


До нових зустрічей!

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook