14 жовтня – День захисників і захисниць України!

14 жовтня 2022 року
НУБіП України

Шановні викладачі, студенти, співробітники, випускники, наші дорогі воїни! 

Сьогодні, у день Покрови Пресвятої Богородиці, наш народ відзначає День українського козацтва та День захисників і захисниць України. Так важко і складно в нашій новітній історії ще не було. Прийшов час, коли визначається – бути чи не бути Україні, бути чи не бути українському народу.

 

Захист незалежності та територіальної цілісності рідної землі є покликанням та обов'язком кожного громадянина. Солдати та офіцери Збройних Сил України гідно продовжують великі справи козацтва та наших батьків, дідів і прадідів, які здобували перемогу над фашизмом, багатьма ворогами, а сьогодні боронять українські землі від російських загарбників.

І сьогодні наш колектив не стоїть осторонь цієї священої боротьби. Студенти, викладачі, співробітники, випускники захищають країну в лавах ЗСУ, територіальної оборони, беруть участь у волонтерських ініціативах. Колектив продовжує кожного місяця перераховувати свій одноденний заробіток на підтримку українського війська, надає й іншу посильну допомогу, наближуючи Перемогу. На ці потреби спрямовано більше 12 мільйонів гривень.

Ми вдячні всім – хто захищав і захищає нашу рідну землю від ворожих військ, а також колективу військової кафедри, яка готує кадри для Збройних Сил, хто ставав на захист Вітчизни за першим її покликом!

День захисників і захисниць України – це і данина пам’яті воїнам-Героям, які загинули в боях за свободу, волю та незалежність України. Серед них, на жаль, наші студенти, викладачі, співробітники, випускники Андрій Моругий, Олександр Марчук, Вадим Винничук, Артур Голуб, Андрій Ковальчук, Сергій Мельниченко, Семен Обломей, Сергій Романчук, Валентин Левченко, Антон Сидоров, Сергій Соловйов, інші наші побратими.

Переконані, у пам'яті сьогоднішніх і майбутніх нащадків назавжди збережуться подвиги багатьох поколінь воїнів-захисників, їх безмежна відданість, мужність та героїзм. Ще раз схиляємо голови перед Героями,
які полягли захищаючи Україну…

У цей день висловлюємо всім захисникам, захисницям і всьому українському народові глибоку подяку та бажаємо скорішої Перемоги й Миру, козацького здоров’я, довголіття, успіхів, доброї долі й незламної волі!

Слава Україні! Слава ЗСУ! Слава Героям!

 

З повагою –


ректор НУБіП України,                       Станіслав Ніколаєнко

доктор педагогічних наук, професор,
академік НАПН України, 
майор запасу

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook