Софія Гармаш – аспірантка спеціальності «Захист і карантин рослин» представила свої здобутки на міжнародних змаганнях з бігу

13 жовтня 2022 року
Факультет захисту рослин, біотехнологій та екології

 

Софія Гармаш – відмінниця, у 2021 р. закінчила з червоним дипломом магістратуру за спеціальністю «Захист і карантин рослин». Цієї осені вона продовжила навчання вже в аспірантурі НУБіП України, обравши для підготовки дисертаційної роботи кафедру фітопатології імені В.Ф. Пересипкіна.
   Проте Софія не залишила улюблену справу – біг та продовжила тренування і заняття спортом. У перервах між складанням іспитів до університету, вона встигла побувати на декількох міжнародних спортивних змаганнях.
   25 вересня у м. Кишинев (Молдова) пройшов марафон Chisinau Big Hearts Marathon. Марафон у восьмий раз зібрав на Площі Великих Національних Зборів тисячі аматорів та професіоналів-легкоатлетів із Молдови та інших країн світу. В цьому році Chisinau Big Hearts Marathon був спрямований на підтримку України. Навіть медалі мали кольори прапора України. Гармаш Софія – аспірантка факультету захисту рослин, біотехнологій та екології приймала участь в забігу на дистанції 10 кілометрів, де посіла 2 місце з часом – 40:35 хв. «Атмосфера була дуже драйвова, люди привітні. Я відчувала себе дуже затишно в столиці».
 
   2 жовтня в місті Одеса пройшов забіг, що мав назву «Забіг Нескорених». Цей забіг був присвячений захисникам Маріуполя, а також, захисникам усієї України. Кошти з цього забігу були перераховані на підтримку нашим Захисникам. Гармаш Софія приймала участь в забігу на 5 кілометрів, де посіла перше місце серед дівчат. Фінішувала вона з часом – 18:15 хв.
 
 
   9 жовтня у місті Бухарест (Румунія) пройшов забіг Raiffeisen Bank Bucharest Marathon 2022Софія Гармаш приймала участь на дистанції 10 кілометрів, де посіла 5 місце серед дівчат. «Результатом я задоволена не сильно. Хотілося більше часу на відпочинок після дороги. Але приїхати заздалегідь змоги не було. Масштаби були набагато більші, людей і професіоналів було достатньо. Їздила я одна, тому можливо десь не вистачало знайомих облич для підтримки». Час на дистанції склав 39:30 хв. «Це були насичені три тижні, зараз тренуймося далі і звісно підтягуємо хвости по навчанню!» 
   Сподіваємося, що спортивний гарт, надасть Софії впевненість і вона успішно і легко проведе усі наукові дослідження. Так тримати!
 
Оксана Сикало,
заступник декана ФЗРБтаЕ

 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook