Кафедра адміністративного менеджменту та ЗЕД успішно провела V Міжнародну науково-практичну онлайн-конференцію для студентів, аспірантів та молодих вчених «Нові виклики для аграрного сектору України в умовах глобалізації»

11 жовтня 2022 року
   Військова агресія рф не здатна зупинити стрімкий розвиток й реалізацію наукового потенціалу патріотичної й талановитої молоді нашої держави. Усвідомлюючи прагнення студентів та молодих вчених долучитись до вирішення важливих проблем аграрного сектору України в умовах війни, колектив кафедри адміністративного менеджменту та зовнішньоекономічної діяльності НУБіП України зумів на високому рівні організувати науково-практичну дискусію.
   Зокрема, 6 жовтня 2022 р. на факультеті аграрного менеджменту було проведено V Міжнародну науково-практичну онлайн-конференцію студентів, аспірантів та молодих вчених на тему «Нові виклики для аграрного сектору України в умовах глобалізації». Метою цього заходу було підвищити якість наукових досліджень студентів та аспірантів з одночасною популяризацією магістерських освітніх програм «Адміністративний менеджмент» і «Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності». Варто зазначити, що конференція проходила із використанням платформи Zoom і в ній прийняли участь понад 50 учасників, серед яких були представники України, США, Німеччини, Італії, Словаччини та Ірану. У ролі модератора заходу виступив завідувач кафедри адміністративного менеджменту та ЗЕД, професор Віталій Луцяк. На початку роботи конференції він закликав всіх учасників до плідної й конструктивної дискусії, результатом якої мають стати нові пропозиції до вирішення наукових і практичних проблем в економіці та управління вітчизняним агросектором.
   Згідно доручення голови оргкомітету, декана факультету аграрного менеджменту Анатолія Остапчука із вітальним словом до учасників конференції звернулась заступник декана Лариса Карпенко. У своєму короткому виступі вона наголосила на важливості проведення такого роду заходів в сучасних умовах і закликала всіх учасників бути активними та докладати зусилля для пошуку наукових рішень щодо ефективної трансформації вітчизняного аграрного сектору.
   Далі Віталій Луцяк надав слово гостьовому спікеру із США, представниці Американського дому у Києві (MA in International Studies from Concordia University, Irvine, CAAmerica House Kyiv) пані Меган Абрахамсон (Meagan Abrahamson). Її доповідь була присвячена мотиваційним чинникам для викладачів і студентів щодо проведення наукових досліджень у складний час. Представлений матеріал спричинив активну дискусію і велику кількість запитань до доповідача у чаті.
   Не менш цікавою виявилась доповідь PhD, доцента кафедри бізнес аналітики та інформаційних систем із Обернського університету, США (Harbert College of Business, Auburn University, USA) Кевіна Крейга (Kevin Craig). У ній американський вчений поділився із присутніми власними результатами дослідження щодо ефективних напрямів відновлення економіки після серйозних руйнувань, навівши за приклад відбудову Всесвітнього торговельного центру у Нью-Йорку після його повного знищення в результаті терористичних атак у вересні 2001 р.
   У свою чергу, американський психолог Томас Кардвел (Thomas Cardwell) звернувся до учасників із надихаючою доповіддю на тему «The prospects for supporting Ukraine in times of russian invasion», в якій він розповів про щиру і всебічну підтримку американців українського народу у боротьбі проти російських загарбників.
   Далі згідно програми роботи конференції було розпочато виступи студентів та аспірантів.
  Першою прозвучала доповідь аспіранта кафедри третього року навчання Дениса Хлистуна на тему «Інструменти системи підтримки прийняття рішень на прикладі Державної установи «Урядовий контактний центр»» (науковий керівник: д.е.н., проф. Віталій Луцяк).
   Після виступу аспіранта результати власних досліджень представили студенти магістратури факультету аграрного менеджменту.
  Змістовною та аналітичною виявилась доповідь магістранта НУБіП України ОП «Адміністративний менеджмент» та Університету прикладних наук Вайєнштефан-Тріздорф (Німеччина) Пилипенка Дмитра (науковий керівник: к.е.н., доц. Лариса Діброва), який у своїй презентації продемонстрував детальний аналіз впливу COVID-19 та військових дій на економічний розвиток органічного сектору України.
   Магістрантка 1 року навчання ОП «Менеджмент ЗЕД» Наталія Шептун (науковий керівник: к.е.н., доц. Олександр Файчук) обґрунтувала проблеми та розкрила перспективи експорту української агропродовольчої продукції до ЄС в умовах військової агресії рф.
   Разом із тим, цікавими виявились наукові доповіді студентів ОС «Бакалавр», членів кафедрального наукового гуртка «Основи наукових досліджень в агробізнесі»: Бєлозерських Марії на тему «The problem of realization of export potential in the agricultural sector due to military actions on the territory of Ukrainе» (науковий керівник: к.е.н., доц. Олександр Файчук), Анастасії Балабан на тему «GANTT chart: appliance in agricultural sector» (науковий керівник: д.е.н., проф. Віталій Луцяк), Олександри Каминіної на тему «Transforming the foreign economic relations of Ukraine in terms of the russian war», Ольги Коломієць на тему «Peculiarities of risk management in foreign economic activity», Ольги Скоц на тему «The impact of russia's military aggression on global food security», Анни Сонько на тему «The problems of export logistics of the Ukrainian agri-food products under conditions of the russian military aggression» і Аліни Семенюк на тему «Проблеми експорту вітчизняного агропродовольства внаслідок війни рф проти України» (науковий керівник: к.е.н., доц. Олександр Файчук).
   Останньою на конференції була представлена доповідь студента з Ірану Ахукхаша Мехді Акбара про вплив військових дій в Україні на продовольчу безпеку на Близькому Сході (науковий керівник: к.е.н., доц. Олександр Файчук). Наприкінці свого виступу студент-іноземець висловив особисту підтримку українському народу і побажав швидкої перемоги над країною-агресором.
   За результатами роботи V Міжнародної науково-практичної онлайн-конференції студентів, аспірантів та молодих вчених «Нові виклики для аграрного сектору України в умовах глобалізації» організаційний комітет прийняв рішення відзначити найбільш активних учасників заходу дипломами:
1 місце: Денис Хлистун і Дмитро Пилипенко;
2 місце: Анастасія Балабан, Анна Сонько, Марія Бєлозерських, Олександра Каминіна і Наталія Шептун;
3 місце: Аліна Семенюк, Ольга Скоц, Ольга Коломієць і Мехді Ахукхаш.
 
   Щиро бажаємо нашим аспірантам і студентам й надалі появляти значний інтерес до наукових досліджень, наполегливо працювати і знаходити раціональні підходи для протистояння новим глобальним викликам, які стоять на шляху економічного розвитку аграрного сектору України!

Віримо у нашу перемогу!

Слава Україні!

Героям Слава!

 
 
Олександр Файчук,
доцент кафедри адміністративного

менеджменту та ЗЕД 


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook