Першокурсники економічного факультету – призери Кубку ректора з міні-футболу

11 жовтня 2022, 13:24
   Футбольні баталії тривають і по завершенні турніру з міні-футболу на кубок декана економічного факультету, відбулись загальноуніверситетські змагання.
     25 вересня на зборах представників команд факультетів та інститутів було проведено жеребкування, визначено терміни проведення змагань та обговорено правила і умови проведення турніру. В результаті жеребу нашій команді, на перший погляд, випали не найсильніші команди, але турнір серед першокурсників завжди видає свої сюрпризи. Крім економічного, в нашій групі А, за вихід у фінальну частину турніру змагалися студенти агробіологічного, юридичного факультетів та навчально-наукового інституту енергетики, автоматики і енергозбереження.
    В результаті ретельного відбору з великої кількості бажаючих представляти спортивну команду економічного факультету вибір зупинився на студентах-представниках всіх спеціальностей:
    051 Економіка підприємства: Матвій Люткевич;
    071 Облік і аудит: Олег Сінельнік, Данііл Башкір, Артем Репа;
    072 Фінанси і кредит: Руслан Мізинчук – капітан команди, 
Олександр Мухін, Денис Алексієнко, Олександр Кондратюк;
    076 Підприємництво, торгівля та біржова діяльність: Олександр Колісник, Владислав Фещенко, Володимир Телепа, Ростислав Великий, 

     Першу гру в групі 26 вересня ми зіграли з енергетиками, де не без труднощів отримали заслужену перемогу з рахунком 4:2. Агрономи в свою чергу розгромили юристів з рахунком 12:3.

     Наступний груповий тур відбувся 28 вересня де помірялися силами агрономи з економістами. Гра склалася досить складною, нашим бійцям не вдалося знайти ключ до суперника, можливо через його недооцінку та самовпевненість. в результаті отримали поразку з рахунком 4:10. Юристи в свою чергу отримали переконливу перемогу над енергетиками – 8:4. Тому перед третім туром в групі склалася ситуація в якій кожен представник мав можливість пройти у фінальну частину турніру. Нам потрібна була перемога, або нічия через кращу різницю забитих і пропущених голів.


     30 вересня наша команда зібралася духом і налаштувалася на перемогу над командою студентів юридичного факультету. В кінці напруженого першого тайму ми отримали мінімальну перевагу в один гол з досить не простим суперником. Але після перерви командними зусиллями довели гру до переконливої перемоги – 4:0. Агрономи отримати технічну перемогу 3:0.


     Отже, в результаті групового відбору ми ввійшли у вісімку найсильніших команд НУБіП України і з розумінням того що далі простих суперників не буде – зросло й бажання виграти турнір. Інформація про успіхи нашої команди значно активізувала вболівальників – студентів та викладачів факультету з неймовірною підтримкою своїх підопічних, одногрупників та друзів різними «речівками», патріотичними піснями, тощо.





     В 1/4 фіналу жеребом ми вийшли на кращу команду групи Б студентів факультету конструювання та дизайну, які в груповому відборі зіграли в нічию 2:2 з факультетом захисту рослин, біотехнологій та екології, перемогли 8:1 в ІТ та виграли в механіків 5:3.
     Гра склалася досить напруженою за шаленої підтримки вболівальників з обох сторін. Основний час переможця не виявив з рахунком 1:1, тому сильнішого визначила серія пенальті, де наш воротар виявився надійнішим і взяв два удари суперника. Загальний результат 6:4 на нашу користь і попереду півфінал.

   У одному з півфіналів зустрічалися команди факультетів гуманітарно-педагогічного та економічного. Ми змінили наступальну тактику на оборонну, адже грати доводилося з студентами спеціальності «Фізична культура і спорт». Тому гра проходила досить рівно, обидві команди були рішуче налаштовані на перемогу, по черзі перехоплюючи ігрову ініціативу. В основний час гра закінчилася нічийним рахунком 1:1, тому доля фіналу вирішилася в післяматчевих пенальті. Перші п’ять ударів кожної з команд теж закінчилися нічийним рахунком – 4:4, тому гравці пробивали ще по п’ять – нічия 9:9. Досить велика напруга і відповідальність за кожен удар неймовірними емоціями відображався на трибунах. В результаті лотереї виграли футболісти-гуманітарії 9:10. Перемога була досить близькою, щоб у фіналі взяти реванш в агрономів.




   У фінальній частині за третє місце наша команда отримала впевнену перемогу над гравцями лісогосподарського факультету та отримала бронзу турніру з міні-футболу на Кубок ректора НУБіП України.


    У фіналі футболісти-гуманітарії перемогли агробіологів і посіли відповідно перше та друге місце, третє за економістами!!! Тож щиро вітаємо нашу команду за самовіддачу і призове місце. Також потрібно відмітити студентську організацію яка всіляко підтримувала гравців протягом всього турніру. Особлива подяка Владу Горбаченко – відповідальному за спортивний сектор студорганізації економічного факультету, викладачам та організаторам турніру.

Разом до перемоги!!! Слава Україні!!!

Олександр Балан,
заступник декана з фізичного виховання

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook