СТУДЕНТИ-ПЕРШОКУРСНИКИ ФАКУЛЬТЕТУ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ ТА УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ ПРОДУКЦІЇ АПК ПОЗНАЙОМИЛИСЬ З ІСТОРІЄЮ УНІВЕРСИТЕТУ

5 жовтня 2022 року
НУБіП України
     Студенти 1-го курсу скороченого терміну навчання факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК з перших днів свого навчання знайомляться з цікавинками нашого університету.
    Цього разу студенти разом з наставником групи, в.о. завідувача кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК доцентом Володимиром Василівим відвідали музей історії НУБіП України, де ознайомилися з історією створення та розвитку університету і його досягненнями.
     За свою вже більше як півстолітню історію музей є основним популяризатором славетної історії флагмана аграрної освіти України – Національного університету біоресурсів і природокористування України. Сьогодні він становить вагому частину державного Музейного фонду України, який досліджує і популяризує історію науки та освіти, формує науковий світогляд молоді. Експозиція музею захоплює розмаїттям колекцій і унікальністю збережених раритетів, яких немає в будь-яких інших музеях України.
     Екскурсовод Чумак Т.М. поетапно розкрила історію ВУЗу. Експозиція складається з трьох відділів: перший присвячено становленню сільського господарства на території України та історії становлення майбутнього аграрного університету.
     Наступний відділ знайомить відвідувачів з нелегкими сторінками історії університету у часи другої світової війни, та з героями сучасності- співробітниками і студентами НУБіП України, які брали участь у Революції гідності, героїчно виконували бойові завдання в зоні антитерористичної операції на сході України. А також з тими, хто зараз боронить Україну від російських загарбників. 
     Третій відділ присвячений періоду відновлення Голосіївських інститутів, утворення УСГА, підписання перших міжнародних угод, культурно-масовому життю студентів, сучасній діяльності ННІ та факультетів НУБіП України, показаний у світлинах, історичних документах і речах.
     Екскурсія справила велике враження на відвідувачів. Студенти висловили своє задоволення від побаченого, та подякували екскурсоводу за інтересну змістовну розповідь. 
     А також записали свої враження, слова вдячності та побажання на майбутнє у Книзі відгуків музею.
Володимир Василів
в.о. завідувача кафедри ПіОПП АПК
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook