Студентське життя в гуртожитку

5 жовтня 2022 року

 

   Студентське життя цікаве й різноманітне. Університет надає широкі можливості для розвитку та самореалізації кожної особистості. Студентам створено умови для самостійного вдосконалення знань у вільний від навчання час, розвитку їх захоплень, усі бажаючі можуть зайнятися громадською діяльністю, спробувати себе у студентському самоврядуванні, різноманітних гуртках, секціях, клубах та центрах за інтересами.
   Студентське життя асоціюється з цікавими і незабутніми лекціями, веселими святами, напруженими сесіями, першими побаченнями, і життям їх у студентських гуртожитках. Студенти 1 курсу 1 групи факультету аграрного менеджменту проживають у гуртожитку №2. Для них гуртожиток являється невід’ємною частиною їх студентського життя, можна сказати “міст” у доросле самостійне життя. Важливим для них є створення належних умов проживання. А ще менш важливим є створення й підтримка позитивного мікроклімату в гуртожитку.
   Належні умови проживання для студентів істотно впливають на якість освітнього процесу. Світлини демонструють життя студентів в гуртожитку і готовність їх до освітнього процесу.


   Незважаючи на деякі складнощі студентського життя, воно наповнене неповторними моментами. Спільні зустрічі, вилазки на природу, веселі розіграші в гуртожитку, нічні заняття перед семінарськими та практичними заняттями, гордість за отриманий високий бал, численні свята та нові знайомства.
   Військовий стан у країні та карантинні обмеження відчутно позначилися на житті гуртожитку. Зменшилася кількість студентів, довелося відмовитися від вечірніх посиденьок. Улюблені місця студентів, а це сходові клітки та підвіконня, безлюдні. Намагаючись захистити себе, менше контактують із сусідами по блоку чи коридору, постійно дотримуються встановленої дистанції. У кімнатах студенти старанно готуються до пар, чути телефонні розмови та студентський сміх.



   Студентам подобається життя в гуртожитку. Всі налаштовані оптимістично, зберігають надію, що війна незабаром закінчиться, пандемія коронавірусу не прогресуватиме і матимемо змогу повернутися до звичних умов праці та навчання, вулиці наповняться гамором, а стіни гуртожитків будуть відлунювати голоси студентів.


   Поза всяким сумнівом, студентські роки, що летять, як мить, стануть одним із кращих періодів життя та залишать по собі приємні спогади у студентів.

Оксана Пащенко
доцент кафедри економічної теорії

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook