Ректорат: санітарно-епідеміологічна ситуація та повернення університетських земель

3 жовтня 2022, 13:00
   3 жовтня 2022 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання ректорату. Акцентувалася увага на необхідності посилення профілактики гострих респіраторних захворювань, дотримання розкладу та контролю за відвідуваністю занять, особливо в суботу.

 

   Проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Кваша проінформував про вакцинацію співробітників та студентів від COVID-19 – минулого тижня щеплення зробили майже 100 осіб. Тривають акредитації освітньо-наукових та освітніх програм в ННІ лісового та садово-паркового господарства. На тижні відбудуться зустрічі старост академічних груп першого курсу та магістрів першого року навчання з ректором університету Станіславом Ніколаєнком. Під час війни особливого ставлення потребує відзначення Дня захисника Україні, який припадає на наступний тиждень.

 

   Учений секретар Оксана Барановська закцентувала на порядку денному наступного засідання вченої ради університету, де про виконання рішень вченої ради та програми розвитку «Голосіївська ініціатива 2025» звітуватиме керівництво юридичного факультету.
   Проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності Вадим Кондратюк доповів про стан використання коштів на виконання науково-дослідних робіт, приймання квартальних звітів з наукової роботи, поточні питання підготовки наукових журналів та патентної активності. В НДГ заплановано завершити посів озимої пшениці, збирання соняшнику та сої.

 

   Начальник відділу кадрів Микола Михайліченко доповів про перебіг конкурсу на заміщення вакантної посади директора Ірпінського фахового коледжу, підготовку зборів колективу юридичного факультету щодо рекомендації кандидатур на керівника підрозділу.
   Голова профспілки студентів та аспірантів Олексій Мельник проінформував про надану допомогу Студентській організації та постановку на облік першокурсників. Голова профспілки співробітників Ростислав Тарасенко закцентував на проведеній акції зі збору зимового верхнього одягу та взуття, які вже передані на фронт.

 

   Начальник юридичного відділу Андрій Бова доповів про рішення суду щодо повернення університету 12,4 гектарів землі на території Ходосівської сільської ради, яку намагалися незаконно привласнити рейдери.
   Проректор з науково-педагогічної роботи міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук доповів про активізацію співпраці з університетом Вагенінген щодо провадження спільних наукових досліджень. Також в межах програми Горизонт науковці університету виграли два міжнародних гранти. У фокусі питання бюджету на наступний рік та інвентаризація майна. Акцентувалася увага на активізації реклами закладів харчування.

   Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко проінформував про перебіг поточних ремонтів в гуртожитках.

   Відповідальний секретар приймальної комісії Сергій Ковалевський підсумував набір студентів до бакалаврату: зараховано 3765 осіб, з них 1084 за дипломом молодшого спеціаліста, решта – на базі повної загальної середньої освіти. Також зараховано 2712 магістрів, що на 1272 більше ніж минулого року. Проте, з 7 по 11 жовтня відбудеться спеціальний набір, тому кількість магістрів першого року навчання збільшиться і становитиме рекордні показники.

   Начальник навчального відділу Ярослав Рудик доповів про явку студентів на заняття. Студенти магістратури розпочали обрання вибіркових дисциплін. 5-7 жовтня відбудеться акредитація магістерської освітньої програми Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії. Проводиться підготовча робота з атестації системи управління якістю.

   Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Валерію Іщенку – перевірити готовність інфраструктури до зимового періоду та внести пропозиції щодо початку опалювального сезону. Вадиму Ткачуку – розробити порядок виїзду закордон науково-педагогічних працівників на період воєнного стану, надати пропозиції щодо фінансування діяльності університету в 2023 році з урахуванням секвестрування держбюджету. Сергію Кваші – внести пропозиції щодо складу оргкомітету з відзначення 125-річниці університету, сформувати план відзначення Дня захисника України, забезпечити підготовку до проведення виїзного засідання Президії Спілки ректорів закладів вищої освіти України на базі НУБіП. Ярославу Рудику – продовжити забезпечення якості освітнього процесу, розробити порядок випуску магістрів у грудні, спланувати нараду з працевлаштування випускників. Вадиму Кондратюку – долучитися до створення кластеру цифрової енергетики на базі НУБіП.

   Ректорат розглянув й інші питання життєдіяльності університету.

Пресслужба
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook