Екскурсія-прогулянка студентів першого курсу факультету захисту рослин, біотехнологій та екології у ботанічному саду

5 жовтня 2022 року

   Ботанічний сад – головна перлина Національного університету біоресурсів і природокористування України 30 вересня студенти першого курсу 3-ї групи факультету захисту рослин, біотехнологій та екології разом із кураторкою Ольгою Статкевич відвідали це дивовижне місце. Метою прогулянки стало формування екологічного світогляду, підвищення екологічних й природоохоронних знань.


   Ботсад зустрів студентів унікальною територією, яка в будь-яку пору року щедро обдаровує відвідувачів своїми казковими красотами. А в ці теплі осінні дні особливо вражають розквітлі троянди та жовто-зелене листя на деревах. Потрапивши на територію група відразу поринула у рослинний та тваринний світ, якими буяє весь сад.

   Кураторка зауважила що основне завдання такого парку є інтродукція та збереження рослин. Більш ніж 50 років тому ботанічний сад почав впроваджувати в агрокультуру нові сорти декоративних та їстівних рослин. На території проводяться дослідження з метою розробки наукових основ збереження та охорони біорізноманіття, особливо рідкісних видів рослин та тварин. У ході екскурсії Ольга Статкевич зі студентами обговорювали наступні екскурсійні зустрічі по видатним місцям НУБіП України, а також столиці.

 


   Студенти-першокурсники дуже вдячні адміністрації Ботанічного саду за можливість не тільки побачити, а й доторкнутися, насолодитися красою та унікальністю природних щедрот.

Ольга Статкевич, асистент кафедри ентомології,
інтегрованого захисту і карантину рослин 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook