Участь співробітників кафедри в роботі міжнародної наукової конференції

3 жовтня 2022 року
Біла Церква

29 вересня 2022 року співробітники кафедри ландшафтної архітектури та фітодизайну ННІ лісового і садово-паркового господарства НУБіП України прийняли активну участь у роботі ІІ Міжнародної науково-практичної конференції «Актуальні проблеми, шляхи та перспективи розвитку ландшафтної архітектури, садово-паркового господарства, урбоекології та фітомеліорації», яка була організована кафедрою садово-паркового господарства Білоцерківського національного аграрного університету в режимі on-line (з використанням платформи ZOOM) (рис.1).

Рис.1. Початок міжнародної конференції в БНАУ

До участі у конференції були запрошені науковці, викладачі, виробничники у галузі садово-паркового господарства, ландшафтної архітектури, урбоекології та фітомеліорації, загалом прийняло участь понад 100 осіб із 21 установи. Робота конференції була організована за чотирма напрямами:
1. Перспективи розвитку ландшафтної архітектури та ландшафтного дизайну.
2. Актуальні проблеми садово-паркового господарства та фітомеліорації.
3. Екологічна безпека та сталий розвиток суспільства в умовах урбанізованого середовища.
4. Економіка і менеджмент у садово-парковому господарстві.

Від міжнародної наукової спільноти з вітальним словом до учасників конференції звернулися науковці Республіки Молдова Іордосопол Е. та Батко М. (Інститут генетики, фізіології та захисту рослин Республіки Молдова). Приємно, що їх вітальна промова впевнено звучала нашою державною мовою.

Співробітники нашої кафедри представили свої наукові роботи на двох секціях конференції. Зокрема, на секції «Актуальні проблеми садово-паркового господарства та фітомеліорації» презентував доповідь «Особливості озеленення транспортних магістралей та дорожніх розв’язок у місті Києві» аспірант доцента кафедри Кушніра Анатолія Івановича, Лукаш О. О., який цієї осені тільки розпочав навчання в аспірантурі (рис. 2).

Рис.2. Презентує доповідь аспірант кафедри Лукаш О.О.

Доцент БНАУ Роговський С. В. сумісно з колишнім бакалавром нашої кафедри Коцюбою М. В. представив роботу «Реконструкція зелених насаджень Чернівецького університету: методологічні принципи та підходи».
На секції «Екологічна безпека та сталий розвиток суспільства в умовах урбанізованого середовища» була представлена робота доцента кафедри Зібцевої О. В., «Біорізноманіття дендрофлори дитячих скверів м. Вишгорода».
Загалом на конференції було представлено чимало цікавих наукових доповідей на найрізноманітнішу тематику, завдяки чому вона затягнулася на понаднормований час. Втім, впевнені, що присутні, зокрема студенти магістратури БНАУ, отримали від її роботи чимале задоволення та користь.
 

Зібцева О. В.,
доцент кафедри ЛА та ФД

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook