Насичений місяць очного навчання студентів факультету харчових технологій та управління якістю АПК

1 жовтня 2022 року

     Студенти Національного університету біоресурсів і природокористування України 2 та 3 курсів мали можливість вийти на очне навчання і використали цей час з максимальною користю. Не менш ефективно провели цих 5 тижнів і студенти факультету харчових технологій та управління якістю АПК. Оскільки на час очного навчання було прийняте рішення приділити особливу увагу здобуванню практичних навичок, збільшили кількість лабораторних робіт, аби студенти могли власноруч виконувати досліди та експерименти. У цьому вбачають особливу перевагу очного формату навчання.

    Викладачі та студенти намагались робити практичні заняття цікавими та корисними. Зокрема, викладачі кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК, Володимир Василів і Марія Жеплінська, на одному з лабораторних занять вивчали теплові та масообмінні процеси на прикладі обжарювання м’яса на свіжому повітрі, та механічні процеси при здійсненні подрібнення кавових зерен.

Окрім цікавих практичних та лабораторних занять, було також проведено низку майстер-класів та зустрічей. Доценти кафедри технології мꞌясних, рибних та морепродуктів Олена Очколяс та Микола Ніколаєнко провели цікавий майстер-клас "Інноваційні технології випікання хліба", вчилися створювати кондитерські шедеври та готувати справжню італійську пасту і це відбувалося для студентів 3 курсу.

Студенти 2 курсу разом із викладачами Леонорою Адамчук та Тетяною Розбицькою відвідали унікальне виробництво «Медовий спас», що займається виготовленням напоїв на основі меду та є першим в Україні підприємством такого типу.

Також з візитом на факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК завітали представники ПрАТ «Миронівський хлібопродукт», розповіли про переваги виробничих навичок по спеціальності на їхньому підприємстві та можливість дуальної освіти.                  

Незважаючи на насичений графік, студенти знаходили час і на спортивні змагання. Щоразу показували свою майстерність у різних видах спорту та з перших хвилин змагань були завжди налаштовані на перемогу. На змаганнях з настільного тенісу серед жінок виборола 1 місце студентка 2 курсу Марина Борщ. 

Не забували студенти і про довкілля, кілька разів проводили «суботники», прибирали території навколо гуртожитку №9. Окрім користі для навколишнього середовища, такі заходи неабияк зближують студентів, створюють більш теплу атмосферу в колективі.

Звичайно ж, за період очного навчання неодноразово лунали сигнали повітряної тривоги. Проте наші студенти серйозно поставились до відпрацювання алгоритмів дій в такому випадку і прямували до заздалегідь підготовлених укриттів.

Студенти факультету харчових технологій та управління якості АПК використали час очного навчання максимально активно та ефективно, здобули багато нових та потрібних навичок, покращили теоретичні знання їх практичним відпрацюванням.

Студенти одного з найкращих факультетів НУБіП України, дякують за цю можливість викладачам, адміністрації та воїнам ЗСУ! Також бажаємо не менш цікавого та насиченого часопроведення студентам, що приступають до очного формату навчання.

 

Аліна Степова,

студентка 2 курсу факультету харчових

технологій та управління якістю продукції АПК

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook