У поєднанні: теорія з практикою

29 вересня 2022, 17:07
На запрошення фахівців ПрАТ «МХП» студенти 3 курсу, які на даний час вивчають дисципліну «Технологія виробництва продукції птахівництва», відвідали ПрАТ «Миронівська птахофабрика».
Спеціалізацією господарства є виробництво м’яса курчат-бройлерів. У структурі господарства є такі основні цехи: інкубаційний, вирощування курчат-бройлерів і забійний.

    Студентів по сімейному тепло зустріли керівник і головні спеціалісти господарства, пригостивши, на сніданок, теплим чаєм та кавою з солодким печивом і смачними цукерками. 

  

Знайомство з господарством розпочалося з розповіді директора – Ольги Форостяної про його структуру та  потужності.

      Щодо технологічного процесу ініціативу перейняв заступник директора – Сергій Ладохін, який звернув увагу на усі важливі деталі від посадки у пташник курчат до здачі їх на забій.

 
 
Важливими моментами на виробництві таких великих масштабів та майже повної механізації і автоматизації виробничих процесів є дотримання правил біобезпеки та техніки безпеки. Тому наступними, з ким познайомилися студенти, були головні спеціалісти відповідних відділів, які розповіли дуже детально про дотримання правил біо- і техніки безпеки.
 
 
Після дружної та цікавої розмови студенти відвідали виробничі дільниці, де мали змогу безпосередньо спостерігати технологічні процеси.
В інкубаторії підприємства студентів зустріли Юлія Сафронова – головний фахівець з інкубації департаменту птахівництва ПрАТ «МХП», та заступник директора з питань інкубації – Євгеній Рева, які детально розповіли про усі технологічні моменти та дали відповіді на безліч запитань. Під час відвідування інкубаторно-птахівничої станції студенти побачили всі технологічні процеси – від приймання інкубаційних яєць – до відправки добових курчат на вирощування, мали можливість детально ознайомитись з сучасним технологічним обладнанням підприємства, роботою працівників на всіх ділянках виробничого процесу.
 
  
 
У цеху вирощування студенти побачили продовження технологічного циклу – пташники, технологічне обладнання та умови вирощування курчат, ознайомились з сучасними інноваціями, які успішно впроваджені у виробничий процес.
 
 
Після повернення у головний офіс підприємства відбулася зустріч з керівниками господарства, з представниками відділу професійного навчання ПрАТ «МХП», на якій жваво обговорювались враження студентів, а також були детально представлені форми подальшої співпраці – практична підготовка, дуальна форма навчання, стажування в умовах птахівничого підприємства. 
Приємним для нас – викладачів – було зустріти своїх колишніх студенток, а нині топ менеджерів господарства: Ольгу Форостяну і Юлію Сафронову, які власним прикладом підтверджують можливості досягнення професійних висот у птахівничій галузі.
 
  
 
Сподіваємось, що мета цієї екскурсії – ознайомлення здобувачів вищої освіти з сучасними технологіями з наступним впровадженням практичної складової для закріплення теоретичних знань – досягнута, а наші студенти у майбутньому також стануть висококласними фахівцями птахівничої галузі.
 
 
 
С. Базиволяк, доцент, Н. Прокопенко, професор
кафедри технологій у птахівництві,
свинарстві та вівчарстві
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook