Співробітники кафедри успішно пройшли підвищення кваліфікації щодо захисту населення від хімічної та радіаційної небезпеки

15 вересня 2022, 12:01
Перефразовуючи Луція Аннея Сенеку: « Навчаючи інших, вчимось самі» скажемо – «Щоб навчати інших, постійно навчайся сам!»
Представники кафедри загальної екології, радіобіології і безпеки життєдіяльності постійно проходять підвищення кваліфікації, особливо з нагальних питань сьогодення. Так, 12 вересня викладачі та методисти кафедри (доцент Лариса Піскунова, зав. лабораторії Яна Зінченко та старший лаборант Мальвіна Коба) приймали участь у семінарі, який проводив Навчально-методичний центр цивільного захисту та безпеки життєдіяльності міста Києва.
 
Тема семінару, більш ніж актуальна, - «Захист населення від хімічної та радіаційної небезпеки». Питання які були висвітлені:
ü    Сучасні загрози у сфері хімічної та радіаційної небезпеки.
ü    Небезпечні хімічні речовини та хімічна зброя.
ü    Способи доставлення хімічної зброї до зони ураження та її застосування.
ü    Засоби захисту від хімічної та радіаційної небезпеки.
ü    Дії населення при виникненні хімічної та радіаційної небезпеки.
ü    Дії населення для зниження ступеню ураження хімічною зброєю.
ü     
 
 
На початку семінару були озвучені сучасні загрози у сфері хімічної небезпеки. Лектор акцентував увагу на потенційно небезпечних об’єктах, а це і хімічно-небезпечні об’єкти, радіаційно-небезпечні об’єкти, вибухо-пожежонебезпечні об’єкти, гідродинамічні небезпечні об’єкти. Детально зупинився на розміщенні хімічно небезпечних об’єктів на території України.
Інформація, щодо Хімічно небезпечних об’єктів (ХНО) викликала неабияку зацікавленість аудиторії, особливо оцінка хімічного забруднення, можливі ризики людей, що постраждають. Особлива увага приділена потенційно небезпечним об’єктам міста Києва, а саме:
Лектор детально зупинився на можливих наслідках аварії на хімічно-небезпечних об’єктах м. Києва.
 
 
При озвученні питання  - Радіаційно-небезпечні об’єкти (РНО), доповідач також детально зупинився на РНО м. Києва.
 
Представники кафедри прийняли участь в обговоренні даного питання і допомагали відповідати на питання аудиторії.
 Одне з останніх навчальних питань, що було озвучене – Засоби захисту від хімічної та радіаційної небезпеки – можливі засоби, що завжди є у людини і можуть бути використані. А також дотепність нашого народу.
 
 
Лариса Піскунова,
доцент кафедри загальної екології,
радіобіології та безпеки життєдіяльності

  

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook