НУБіП України відзначив Міжнародний день студента

17 листопада 2014 року

 17 листопада. Ця дата – одна з найочікуваніших у житті кожного студента будь-яких поколінь. Хоча свято і має свою сумну передісторію. Йому передували трагічні події 1939 року в окупованій фашистами Празі. Тоді сотні студентів вийшли на вулиці столиці Чехословаччини і поплатилися життям. 

 
Студентська молодь в усі часи вирізнялася прогресивним мисленням, відвагою та громадянською свідомістю.  Ще не так давно, 24 роки тому, студенти зі Львова, Києва та інших міст України проявили неабиякий героїзм,  кинувши виклик існуючій системі. Події на Майдані Незалежності 2-17 жовтня увійшли в історію під назвою «Революція на граніті».  Завдяки їм, молодим людям, Україна почала вставати з колін. 
 
 
 
 
Молодь не мовчала і пізніше, і сьогодні продовжує платити надзвичайно високу ціну за свободу, гідність, європейські цінності. Саме  її героїка народила рік тому революційний  Майдан.
 
 
І 17 листопада 2014 року молодь НУБіП України зібралася, аби відзначити своє традиційне свято і вшанувати пам’ять героїв Майдану.
 
- 60 мільйонів  студентів планети цього дня долучилися до святкування, - звернувся до студентства з вітальним словом ректор університету Станіслав Ніколаєнко. – І серед них найактивніша молодь України, в тому числі і НУБіП. За роки незалежності країна, попри всі негаразди, зміцніла, хоча  й переживає непрості часи. Ми повинні зробити все для того, щоб вона залишалася матір’ю для всіх присутніх. А студенти мають навчатися так, аби аграрний сектор, який єдиний сьогодні забезпечує прибуток держави, розвивався. 
 
 
На студентське свято завітали почесні гості. Вітаючи молодь зі святом, радник Президента України Микола Томенко  пригадав, як ще в студентські роки разом з друзями організовував у студмістечку КДУ молодіжні мітинги. До привітань долучився і очільник Аграрного союзу України Геннадій Новіков.
 
 
Студенти – еліта і майбутнє Української держави. Саме вони як нова генерація творитимуть науку, мистецтво, досягатимуть вершин спортивної майстерності. Саме їм ставати нобелівськими лауреатами, вирощувати рекордні врожаї хліба, конструювати нові механізми, ставати винахідниками. І з впевненістю можна сказати, що в НУБіП такі є!  А підтвердило це нагородження переможців тесту на визначення рівня IQ серед студентів на приз проректора з навчальної і виховної роботи. Серед 790 студентів найінтелектуальнішим виявися студент магістратури факультету комп’ютерних наук та економічної кібернетики Олександр Лавріненко. На другому місці – четвертокурсник агробіологічного факультету Володимир Матвійчук. Замкнула трійку інтелектуалів студентка 4-го курсу економічного факультету Надія Полякова.
 
 
 
 
Ще однією приємністю стало нагородження кращих команд студентів за   підсумками «Тижня інтелектуальних ігор». Упродовж трьох днів перемогу виборювали  збірні навчально-наукових інститутів.  Цьогорічний незаперечний інтелектуальний лідер НУБіП України – «Даздрагон» з ННІ бізнесу. Друге та третє місця відповідно у «Монтенегро» (ННІ земельних ресурсів та правознавства) та «Гастроном» (ННІ рослинництва, екології і біотехнологій). 
 
 
 
 
Пишається університет і своїми спортсменами. За результатами триденних змагань з 15-тиборства універсальними спортсменами 2014 року стали третьокурсник факультету захисту рослин - Павло Нагієв (1-ше місце), магістранти факультету аграрного менеджменту Денис Ельзятієв (2-ге місце) та лісогосподарського факультету Андрій Соколюк  (3-тє місце).
 
 
А відповідь, на якому факультеті навчаються кращі студенти року, дав академічний рейтинг. Кращою у 2014-му виявилася студентка 3-го курсу факультету енергетики і автоматики Поліна Іванюк з особистим результатом у 1860 балів. На другій сходинці – представник педагогічного факультету імені професора Віктора Сидоренка Родіон Вегера. На третій – студентка 4-го курсу факультету екології і сталого розвитку Катерина Шишанова
 
 
 
Призерів вітали збірна з аеробіки та творчі колективи університету. У програму було включено також кращі  номери переможців конкурсу «НУБіП запалює зірки». Нагадаємо, що бронзовими призерами стали представники лісогосподарського факультету. Друге місце здобула команда факультету аграрного менеджменту. А перше – за факультетом ветеринарної медицини. Гран-прі ж цього конкурсу завоювала команда факультету енергетики і автоматики.
 
 
 
Ольга Наконечна
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook