Наукові семінари – гарна традиція і можливість всебічного самовдосконалення та саморозвитку!

20 вересня 2022 року

    На кафедрі фізіології, біохімії рослин та біоенергетики започатковано проведення наукових семінарів, на яких доповідачі знайомлять присутніх з актуальними науковими проблемами в різних галузях. Зокрема, 7 вересня 2022 року свою доповідь, яка була присвячена вивченню in vitro біологічної активності smartполімерних матриць, навантажених протипухлинними препаратами, представила завідувач кафедри Світлана Прилуцька.

    Представлені результати роботи були виконані Прилуцькою С. у лабораторії молекулярної біотехнології та функціональної геноміки Технічного університету прикладних наук м. Вільдау, ФРН, за запрошенням професора Маркуса Фроме.  Під час своєї відпустки Прилуцька С. реалізувала поставлені перед нею наукові завдання, а саме:дослідила цитотоксичну активність полімерів з традиційними хіміопрепаратами in vitro щодо клітин карциноми легені Льюїс; біохімічні механізми їх дії за показниками внутрішньоклітинного продукування АФК та вмісту АТФ спектрофлюориметричним методом; розподіл клітин за фазами клітинного циклу і транслокацію фосфатидилсерину на зовнішню поверхню клітинних мембран з використанням флуоресцентних барвників та протокової цитофлуориметрії. Крім того, Світлана Прилуцька розповіла про особливості культивування сфероїдної культури (3D-модель) пухлинних клітин in vitro. Отримані результати наукової роботи планується опублікувати у високо рейтинговому міжнародному журналі у співавторстві з німецькими колегами.

    Під час семінару тривала цікава і змістовна дискусія щодо використання полімерних матриць у біомедицині, організації навчальної і наукової роботи в Технічному університеті прикладних наук м. Вільдау, а також обговорено можливості подальшої наукової співпраці з німецькими колегами. Після семінару Прилуцька С. презентувала матеріальну допомогу у вигляді реактивів на суму близько 40 тис. грн – тест-набори для визначення концентрації білка і активності антиоксидантних ензимів, камери для підрахунку клітин, а також лабораторний одноразовий пластик (піпетки, фалькони, матраси, 96-плашки) для роботи з культурою клітин in vitro, що люб’язно надав науковому колективу кафедри професор Маркус Фроме.

Щиро дякуємо нашим німецьким колегами за всебічну підтримку, розуміння і допомогу!

Віримо у перемогу!

Працюємо – переможемо!

Все буде Україна!

Ткаченко Т.А.

доцент кафедри

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook